Eivind Stensholt 80 år

Av Jarle Møen

14. mai 2018 10:11

Eivind Stensholt 80 år

Professor Emeritus Eivind Stensholt fyller 80 år 15. mai 2018. Vi ønsker Stensholt til lykke med dagen og håper vi får glede av hans joviale vesen og sterke tallinteresse i mange år ennå.

Stensholt ble ansatt som høyskolelektor i matematikk ved NHH i 1967, og sto i auditoriet helt fram til høsten etter at han fylte 70 år. Dagens instituttleder er en av mange i vitenskapelig stab som har hatt gleden av Stensholts legendariske algebrakurs i matematikk valgfag første semester. Hans mest siterte forskningsartikkel, «Certain embeddings among finite groups of Lie type», er et bidrag på dette feltet. Det ble publisert i Journal of Algebra i 1978.

Senere i karrieren skiftet hans forskningsinteresse til valgordningsteori. Også dette var et tema Stensholt foredro for interesserte førsteårsstudenter i siviløkonomstudiet. Ingen som kommer i prat med Stenholt vil være i tvil om at han fortsatt er glødende interessert i valg. I 2005 fikk Stensholt NHHs publikasjonsbonus for artikkelen «Single transferable votes with tax cuts» i SIAM Review, og senest i 2015 publiserte han et diskusjonsnotat om et kontroversielt valgresultat i Vermont.

Stensholt er en høyt verdsatt miljøbygger og den eldste aktive emeritus på Institutt for foretaksøkonomi. Han er til stede nesten hver dag, og mellom slagene på emerituskontoret finner vi han ofte fordypet i Suduko eller samtaler på instituttrommet.

Venner og kolleger ved NHH gratulerer med dagen!

Flere interne nyheter