Bronsesvampen til Jan Ubøe

Jan Ubøe ble tildelt Bronsesvampen for vårsemesteret 2018 på 17. mai-frokosten.
Jan Ubøe ble tildelt Bronsesvampen for vårsemesteret 2018 på 17. mai-frokosten.
Av Red./Ed.

5. juni 2018 12:47

Bronsesvampen til Jan Ubøe

I nominasjonene ble vårens vinner omtalt som "godkar", en "fantastisk mann" og "verdens beste foreleser" for å nevne noe. Vinnerens genuine interesse for studentene og deres utvikling ble også understreket av flere.

Juryens begrunnelse

Dette semesteret har NHHS gleden av å tildele professor Jan Ubøe prisen for faget MET2 – Statistikk for økonomer, for sin dedikasjon til studentene og for et undervisningsopplegg som han har levert over forventning.

For tildelingen av Bronsesvampen er det også viktig å understreke sammenhengen mellom gruppetimene i faget og forelesningene. I dette faget har dialogbaserte grupper blitt innført, og dette med stor suksess skal vi tro nominasjonene. Å prøve ut slike nye former for gruppearbeid, og lykkes med det, fremheves som en viktig årsak til at vårens vinner av Bronsesvampen er kåret.

Det er ingen tvil om at Jan Ubøe har gjort en fremragende jobb med dette kurset, og er en velfortjent vinner av vårens Bronsesvamp. 

Om Bronsesvampen

Bronsesvampen ble første gang delt ut i 1972 for å gi en påskjønnelse til forelesere som i studentenes øyne har gjort en ekstraordinær god innsats i undervisningen på bachelor. Prisen deles ut til en foreleser som har utvist fremragende pedagogiske evner, og som klarer å utvikle faget i takt med studentene og samfunnets behov forøvrig.

Se den underholdende og lærerike videoen der Jan Ubøe forteller om undervisningsmetodene sine (youtube)

Jan Ubøe fikk også prisen i 2016. 

Bronsesvampen til Linda Orvedal

Det var en overrasket og veldig glad førsteamanuensis Linda Orvedal som ble tildelt bachelorstudentenes ærespris i dag. I begrunnelsen heter det: "Linda Orvedal har gjort en fremragende jobb med et sånn sett helt nytt fag."

Flere interne nyheter