NAV digitaliserer sykmelding

Av Marianne Stople

31. januar 2018 11:37

NAV digitaliserer sykmelding

Fra 15. januar skal alle arbeidstakere i Norge levere sykmelding digitalt. Dette betyr at du får sykmelding digitalt i stedet for på papir.

Animasjonsbilde

Når legen sykmelder deg, får du en SMS eller e-post fra NAV kort tid etter. Klikker du på lenken og logger inn på nav.no, blir du sendt direkte til Ditt sykefravær. Der finner du sykmeldingen og nyttig informasjon om hva som skjer under sykefraværet.

Fra nav.no kan du sende sykmeldingen til arbeidsgiveren. Inne på «Ditt sykefravær» vil du bli guidet gjennom stegene. Deretter vil din leder få tilgang til sykmeldingen via Altinn og nav.no.

Du melder ifra om sykefravær på vanlig måte, ved at du ringer til leder for å informere om fraværet, forventet lengde på fraværet og avklare om arbeidsoppgaver må overtas av andre i ditt fravær.

Innholdet i sykmeldingen er det samme som i papirversjonen, det vil si at diagnosen ikke er synlig for arbeidsgiveren din. Du kan se mer om dette inne på Ditt sykefravær, under punktet «Dette får arbeidsgiveren din se». Har du flere arbeidsgivere, skriver legen skrive en sykmelding til hver av dem.

Søknad om sykepenger

Når sykefraværet din er over sender du inn søknad om sykepenger digitalt via nav.no. Du får da en ny melding med lenke til den digitale søknaden om sykepenger. Her svarer du på noen spørsmål som NAV bruker til å beregne sykepengene dine. Svar på spørsmålene selv om du får lønn fra NHH når du er syk. Det er fordi NHH legger ut for deg og skal ha pengene tilbake fra NAV.

Logg deg inn på Ditt NAV med MinID, BankID, Buypass eller Commfides.

Sykehus vil fremdeles benytte sykmelding på papir en stund fremover.

Kontakt

Kontakt Marianne Stople ved HR-avdelingen. Du kan også lese mer om sykmelding i Personalhåndboken.

Flere interne nyheter