Inspirerende jubileumsfeiring

100 års jubileum
Helge Thorbjørnsen, Bengt R. Holmström, Anna Mauranen, Roland Rust, Sandra Black, Bernt Øksendal og Frøystein Gjesdal. Foto: Odd Mehus
Av Astri Inga Kamsvåg

9. juni 2017 09:16

(oppdatert: 9. juni 2017 14:10)

Inspirerende jubileumsfeiring

Publikum kom raskt i jubileumsmodus på hundreårsmarkeringen for vedtaket om opprettelsen av NHH. Bilder fra NHHs historie satte stemningen i Auditorium A som var fullsatt med æresgjester og ansatte. I dag var det tett mellom høydepunktene.

1. juni 2017 var det ett hundre år siden Stortinget vedtok å opprette Norges Handelshøyskole. Hundreårsdagen ble feiret med utnevnelse av fem æresdoktorer og æresdoktorsymposium, tildeling av NHHs priser for fremragende forskning og formidling og overrekkelse av doktorgradsdiplomer. 

I åpningstalen sin trakk rektor Frøystein Gjesdal fram ett av hovedargumentene som Kristofer Lehmkuhl og de andre pådriverne for å opprette en handelshøyskole i Norge, brukte i 1917: den stadig økende internasjonale konkurransen.  

Bertil Tungodden: fremragende forskning

Prisen for fremragende forskning gikk til professor Bertil Tungodden på Institutt for samfunnsøkonomi og leder av The Choice Lab. Prisen blir delt ut hvert femte år, og ble etablert av NHH-styret i 1986.

Bertil Tungodden

- The Choice Lab har ikke bare publisert mye. Senteret har også klart å engasjere NHH-studenter i aktivitetene sine, sa rektor Frøystein Gjesdal ved overrekkelsen. 

Malin Arve: fremragende forskning

Malin Arve ble tildelt Ingvar Wedervangs pris for fremragende forskning til forskere under 40 år.

Malin Arve

Hun er postdoktor ved Institutt for foretaksøkonomi. Ingvar Wedervangs pris for fremragende forskning ble etablert av NHH-styret i 1991 for å markere at det var 100 år siden NHHs første rektor ble født.

Les saken: Får pris for fremragende forskning 

Tor W. Andreassen: fremragende formidling

Professor Tor Wallin Andreassen er tildelt NHHs pris for fremragende formidling. Prisen er på 40.000 kroner.

Tor Wallin Andreassen

Helge Thorbjørnsen, viserektor for forskning, som  har ledet juryen uttaler: - Vinneren ser verdien av synlighet og har med personlig engasjement, entusiasme og driv viste en imponerende evne til å koble forskningstema til aktuelle samfunnsspørsmål.

Les saken: Formidlingspris til Tor W. Andreassen 

Æresdoktorene

Nobelprisvinner i økonomi, Bengt R. Holmström, holdt en hilsen på vegne at de fem æresdoktorene som ble utnevnt i dag.

Bengt Holstrøm

- Dere har fantastiske år foran dere, sa han blant annet til PhD-studentene som mottok diplomene sine på dagens markering. Han tipset dem om at det er når ting ikke går som planlagt, at det er de beste mulighetene for å lære og få ny innsikt. 

Etter lunsj ble det holdt et æresdoktorsymposium med foredrag av de nye æresdoktorene våre. 

Les saken: Nobelprisvinnar blir æresdoktor (mai 2017)

Flere interne nyheter