NHH tungt inne i Forskningsdagene

22. september 2016 08:00

NHH tungt inne i Forskningsdagene

Sandra Kristine Halvorsen, Alexander W. Cappelen, Tina Søreide og Birthe Eriksen representerer NHH på årets forskningsdager som starter torsdag 22. september.

NHH-stipendiat Sandra Kristine Halvorsen er NHHs representant i årets Forsker grand prix.
NHH-stipendiat Sandra Kristine Halvorsen er NHHs representant i årets Forsker grand prix.

Forskningsdagene UNG

Er gutta flinkere til å konkurrere enn jentene? spør professor NHH-professor Alexander W. Cappelen, Institutt for samfunnsøkonomi og The Choice Lab på Forskningsdagene UNG torsdag 22. september. Gutter er langt mer villige til å konkurrere enn jenter, selv i Norge som er et av verdens mest likestilte land. Hva er årsaken til denne kjønnsforskjellen og hvilke konsekvenser har den for gutters og jenters valg av utdanning og deres karrierer senere i livet?

Også postdoktor Mathais Ekstrøm holder innlegg på arrangementet. Han skal snakke om en studie som viser at vi "liker" i flokk på Facebook. I foredraget forteller han hvordan det å studere flokk-mentalitet på Facebook kan gi oss svar på økonomiutfordringer

Målgruppen er elever i videregående skole og lærere.

Forskningstorget

"Ord uten grenser" er tittelen på bidraget vårt på Forskningstorget lørdag 24. september som henvender seg til barn. Hva er det som reiser over hav og landegrenser og ikke veier noe? spør vi. Annelise Ly og Claudia Förster Hegrenæs har ansvar for NHHs forskningsstasjon.

Forsker grand prix

Onsdag 28. september representerer stipendiat Sandra Kristine Halvorsen ved Institutt for samfunnsøkonomi og The Choice Lab, NHH i Forsker grand prix. I Etiopia og mange andre tradisjonelle utviklingsland er det klare forventinger om menn og kvinners sosiale roller. Menn skal jobbe og tjene penger, mens kvinner skal være hjemme og passe huset og barna. Vil kvinner i Etiopia nå få bedre forhandlingsmakt i hjemmet? Sandra bruker eksperimentell økonomi og studerer ektepars samarbeidsvilje, forhandlingsmakt og hvordan menn og kvinner forholder seg til risiko og deling. Ti doktorgradskandidater får i en innledende runde fire minutter hver til å presentere sin forskning foran et dommerpanel og publikum.

Debatt: Korrupsjonsavsløringer

Torsdag 29. september kl. 1900 er det duket for debatt om korrupsjonsavsløringer på Litteraturhuset i Bergen. I panelet:
- Tina Søreide (professor og korrupsjonsforsker, NHH)
- Birthe Eriksen (varslerekspert og advokat)
- Thorstein Selvik (Managing partner i Ace Capital)
- Hans Marius Hansteen (Filosofisk institutt, UiB)

Flere interne nyheter