Stein W. Wallace fyller 60 år

11. august 2016 08:20

(oppdatert: 11. august 2016 08:29)

Stein W. Wallace fyller 60 år

Professor Stein W. Wallace ved Institutt for foretaksøkonomi fyller 60 år 11. august.

Stein W. Wallace har vært professor i operasjonsanalyse ved NHH siden august 2012 og er i tillegg leder for NHHs Centre for Shipping and Logistics.

Jubilanten er født i Haugesund og utdannet ved Universitetet i Bergen, der han ble dr. scient. i 1984. Han har tidligere vært professor ved Lancaster University Management School, The Chinese University of Hongkong, Høgskolen i Molde og NTNU. Han har hatt mange kortere og lengre utenlandsopphold, blant annet ved Sichuan University og Tsinghua, Kina, ENPG i Grenoble, samt Columbia Business School og IBM Watson Research i New York.

Stein er kjent for sine arbeider i metoder for planlegging under usikkerhet, med fokus på logistikk og energiplanlegging.

Han har hatt mange verv i internasjonale faglige organisasjoner, som The Mathematical Programming Society, samt de amerikanske og britiske operasjonsanalyseforeningene. Han startet den tilsvarende norske foreningen for noen få år siden. Han sitter i redaksjonen for flere sentrale internasjonale tidsskrifter.

Venner og kollegaer ved NHH gratulerer med dagen!

Flere interne nyheter