Namaskar, India!

9. januar 2017 16:54

(oppdatert: 13. januar 2017 13:07)

Namaskar, India!

Selv om dette blogginnlegget riktignok skrives én måned etter at jeg landet på norsk jord, føler jeg det er på sin plass å oppsummere mine siste uker i India og gi en generell vurdering av utvekslingsoppholdet mitt.

Jeg angrer ikke et sekund på at jeg reiste, og på tross av at oppholdet inkluderte en skeiv rygg og dårlig mage, hadde jeg uten tvil takket ja til et ekstra halvår på IIMA dersom det var mulig.

Om Bloggeren:

"Mitt navn er Øyvind Fredriksen, 25 år, og kommer fra Gol i Hallingdal. Jeg er snart ferdig på NHH, og avslutter mastergraden min med et utvekslingsopphold på Indian Institute of Management – Ahmedabad. Bor på rom uten AC og WC, men elsker å lese!"

Jeg skal tilbake

Da jeg først bestemte meg for å reise på utveksling til India var det med en blanding av bange anelser og eventyrlyst. Etter å ha lest rapporter fra tidligere utvekslingsopphold reiste jeg med svært lave forventninger hva gjelder standard på rom og sanitetsforhold. Det tror jeg var veldig lurt. Campuset er rent og pent relativt til India for øvrig, men holder svært lav standard dersom man ser på det med vestlige øyne.

Det er bare å venne seg til døde eller levende insekter overalt, urene toaletter og svært forurenset luft. Klarer du dette i tillegg til å få magen på rett kjøl så raskt som mulig, kan jeg love deg en opplevelse for livet.

India er utrolig på vanvittig mange måter. Alle er vennlige og hjelpsomme og uansett hvor du reiser kommer du til å oppleve noe nytt. Det er vanskelig å putte ord på hvor mye jeg til slutt endte opp med å digge India, og en ting er helt sikkert: Jeg skal tilbake.

Å studere ved IIMA

Fra et akademisk synspunkt var oppholdet ujevnt med mange topper og noen bunner. Studentene ved IIMA er kanskje de aller glupeste businesstudentene i verden, og GMAT-snittet/CAT-snittet er høyere enn noen andre utdanningsinstitusjoner.

For en NHH-student kan det kanskje være greit å fokusere mer på de kvalitative fagene fremfor de kvantitative fagene, da sistnevnte både er utfordrende og studentene som tar disse fagene er de skarpeste fra sitt kull.

Jeg valgte en 2/3-fordeling mellom kvantitative og kvalitative fag, og syns det var en god kombinasjon. De kvantitative fagene medførte langt mer arbeid enn de kvalitative fagene, men for å sitere en fransk medstudent - «If you want to learn about time series, why not learn it from the best?».

Ellers henger man veldig greit med på det faglige nivået dersom man velger å følge med, da man får uttelling for alle innleveringer (det blir mange av dem!), presentasjoner (det blir en del av disse også) og deltakelse i timene.

«If you want to learn about time series, why not learn it from the best?»

fransk medstudent

Anbefales!

Jeg anbefaler dette oppholdet til alle NHH-studenter som ønsker å studere på en fantastisk businesskole til en svært rimelig pris og som i tillegg er interessert i å ha et annerledes skoleår.

India er intenst og man føler noe hele tiden, men dette er erfaring som helt klart forbereder deg til en dynamisk og uforutsigbar hverdag. Å avslutte hele oppholdet med å spise lunsj sammen med en av apene på campus oppsummerer vel egentlig dette ganske greit.

Namaskar, India. Vi ses igjen!