Faglig hverdag på IIMA

14. september 2016 08:16

(oppdatert: 15. desember 2016 08:27)

Faglig hverdag på IIMA

Siden forrige innlegg har jeg kommet i gang med det jeg primært (eller subsidiært) er her for: Studier.

Om Bloggeren:

"Mitt navn er Øyvind Fredriksen, 25 år, og kommer fra Gol i Hallingdal. Jeg er snart ferdig på NHH, og avslutter mastergraden min med et utvekslingsopphold på Indian Institute of Management – Ahmedabad. Bor på rom uten AC og WC, men elsker å lese!"

Nå har vi hatt en uke med forelesninger, og selv om det kanskje ikke virker så mye, så er jeg snart halvveis i tre av totalt fem fag jeg skal ha under utvekslingsoppholdet mitt. Inneværende uke er litt roligere, mens de neste tre ukene blir de mest intensive ukene jeg har hatt på lenge.

Selv om NHH-studenter er kjent for skippertaksmetodene, er det ingenting sammenlignet med inderne her nede. Her påbegynnes og fullføres gjerne oppgavene natten før innleveringsfrist. Som en litt punktlig nordmann har jeg forsøkt å ligge litt foran frister, men det sies jo at man farges av kulturen man omgir seg.
Under følger en beskrivelse av fagene jeg har så langt, slik at de som kanskje vurderer å ta seg en India-tur i kommende år får en liten pekepinn på hva som venter rent faglig.

Indian Institute of Management Ahmedabad
Indian Institute of Management – Ahmedabad

Persuasive Communication

Tittelen på faget lyver ikke. I Persuasive Communication skal du lære deg å bli en bedre overtaler. Ikke med smisk eller logiske argumenter, nødvendigvis, men ved å legge frem argumentene på en måte som gjør at motparten blir enig med deg. Foreleseren er dyktig og er veldig opptatt av at internasjonale studenter og indere skal jobbe sammen. Han begrunner det med kulturelle ulikheter. Inntil videre har jeg ikke sett noen av disse, men argumentet i seg selv er bra nok. Ellers er mengden på innleveringer og prosjekter stor, og nesten urimelig stor med tanke på at det ikke finnes noen klare læringsmål i kurset. Likevel et kurs å anbefale.

Design Thinking in Business

Som Persuasive Communicaton er nok heller ikke dette et kurs du ville funnet på NHH per dags dato, selv om også vi går i en riktig retning. Design Thinking in Business handler om å tenke nytt om innovasjon og produktsykluser. Det er ikke lenger produktet som er i fokus, men hvordan kunden interagerer og opplever produktet. Spesielt viktig er kundeopplevelsen. Foreleseren bruker uttrykket «from cradle to grave» titt og ofte for å understreke hvordan vi skal forstå kunden. Dette kurset krever en form for kreativitet, og selv om undertegnede ikke har den kreativiteten iboende, så lærer man også teknikker for hvordan man kan lære å se på problemer på en ny måte. At foreleseren også er veldig bra gjør dette kurset til det beste kurset jeg har hatt her nede.

Forecasting Techniques for a Practitioner

Dette faget finner man nok også på NHH, da ved navn Time Series. Kanskje var det overmot som førte til at jeg valgte tidsserieanalyse sammen med en rekke svært dyktige indere, men Finansregnskap var ingen lek første gangen, det heller. Faget er kjempeinteressant. Jeg lærer masse nytt jeg aldri har vært borti før, men det gjør også sitt til at faget er vanskelig. IIMAs svar på Jarle Møen er uten tvil en god foreleser. Søndag førstkommende er jeg halvveis i dette faget.

De to andre fagene jeg har valgt starter ikke opp før litt senere. Dette er Social Entrepreneurship: Innovating Social Change og Mergers & Acquisitions. Om en måned er jeg omtrent ferdig med alle fagene mine, og da innbyr det selvsagt til litt mer reising

Ellers har jeg vært sengeliggende i en og en halv dag etter det som kan ha vært dårlig mat. Heldigvis får jeg gode råd hjemmefra og sørger for at jeg holder meg hydrert. Slik sett kunne ikke den rolige skoleuken blitt timet bedre. Likevel er det jo litt frustrerende å være avhengig av å ha med seg toalettpapir i forelesning (for dette er ikke noe inderne har på toalettene sine til vanlig).
I neste innlegg skal jeg skrive litt mer om et enormt byråkrati, samt dele noen flotte opplevelser fra Ahmedabad by.

Da kommer det også opp noen morsomme bilder.