Gründerskolen - Vill vest i Silicon Valley

23. november 2015 09:56

(oppdatert: 7. desember 2016 09:59)

Gründerskolen - Vill vest i Silicon Valley

Gründerskolen et undervisningsopplegg med fokus på entreprenørskap og innovasjon (surprise, surprise!). Programmet er et samarbeid mellom Innovasjon Norge og ulike universiteter/høyskoler i Norge; NHH kjører showet for GS-studenter i Bergen.

 

Silicon Valley

Jacob Mørch

Hallais, jeg er Jacob!

Særdeles jovialt av deg å titte innom og se hva jeg skriver om her på NHHs studentblogg.

Jeg digger alt som har å gjøre med den store verden vi lever i, og hvordan ulike mennesker velger å leve sine liv rundt om kring på jorden. Derfor liker jeg godt å farte kort og langt for å komme tett på andre kulturer – helst ta del i dem over lengre tid. I løpet av min tid ved handelshøyskolen har jeg kastet meg over alle anledninger jeg har fått til å prøve meg som «new kid in town» verden rundt. Det er disse opplevelsene jeg skriver om her på bloggen – utveksling i Belgia, sommerskole i Shanghai, Innovasjon Norges Gründerskolen-program i San Francisco og den internasjonale mastergraden CEMS Master's in International Management.

Nøl ikke med å ta kontakt med meg hvis du lurer på noe som helst.

Bon voyage!

Kort fortalt er GS oppdelt i to deler; forkurs og utenlandsopphold. Forkurset går på vårsemesteret, og består av helgesamlinger spredt utover våren. Utenlandsoppholdet foregår den påfølgende sommeren, og varer 10-12 uker. For oss NHH-barn er det per dags dato 3 destinasjoner som er aktuelle for sommeroppholdet; Singapore, Boston og San Francisco.

Chinatown San Francisco
Chinatown San Francisco

Alle byene er globale innovasjonssentra, med litt ulikt fokus. Singapore innovasjonshuben i Asia, Boston er store på hardware og biotech, mens San Francisco/Silicon Valley er spesielt kjent for software og tech i alle mulige former. Under utenlandsoppholdet har man et internship i en startup, og tar noen flere kurs ved et partneruniversitet i vertsbyen, henholdsvis ved National University of Singapore, Boston Rice University og University of California at Berkeley.

Pride San Francisco
Pride San Francisco

Selv fikk jeg mitt førstevalg oppfylt, og satte kursen mot California og San Francisco en junidag i 2015. Silicon Valley er det nærmeste man kommer et teknologisk Klondyke, et sted der lykkejegere fra hele verden kommer for å prøve seg. Mens gullgraverne i Klondyke var gira på å finne glinsende metall, er startup-gutta i California på evig jakt etter investorer og funding og viral user growth. Investorene på andre siden av bordet jakter på unicorns og ”The Next Big Thing”, og dynamikken mellom founders og investorer blir et riktig fascinerende samspill. I skrivende stund er det helt vilt i startupmiljøet; aldri har det vært mer penger investert, aldri har det vært flere startups, og aldri har løsningene de kommer opp med vært bedre. Jeg skal spare meg for å dra eksemplene Uber og Airbnb som trekkes frem før du rekker å si ”deleøkonomi”, men du skjønner poenget..

UC Berkeley
UC Berkeley
Lake Tahoe
Lake Tahoe
San Francisco
San Francisco

Jeg hadde det megacoolt i San Francisco i sommer, og hvis du er hypp på å lære av verdens mest innovative folkeslag, bør du også ta turen. Men ikke gjør det hvis du ikke er genuint hypp på å skape noe selv; da anbefaler jeg at du heller tar San Francisco som en ferie, og gir GS-plassen til en kreativ, innovativ fremtidsskaper. Det er deg, sier du?

Ytterligere informasjon finner du på www.grunderskolen.no !