Sauder summit Global Case i Vancouver

18. april 2016 14:31

(oppdatert: 24. november 2016 14:40)

Sauder summit Global Case i Vancouver

I mars reiste jeg til Vancouver for å representere NHH i Sauder summit Global Case Competition. Lagkameratene mine Ellen Bugge Lykke, Klara Råbu og Tora Lindheim, og jeg, har vært langt utenfor komfortsonen vår, men vi har også fått en smak på konsulentlivet, sett nye steder, og møtt mennesker fra hele verden. Det er helt klart en reise jeg ikke ville vært foruten.

Sauder summit Global Case Competition i Vancouver
Alle de 16 lagene samlet før trugetur.

Skrevet av: Kaja Karinsdotter Toset

Om bloggeren

Innlegg skrevet av andre enn våre faste bloggere, f.eks: studenter, alumni eller ansatte. Kunne du tenke deg å bidra? Har du noe NHH-relatert du ønsker å fortelle om? Kontakt markedsseksjonen på NHH: marketing@nhh.no

Under en case-konkurranse reiser lag fra hele verden for å konkurrere i det som kan minne om kosulentoppdrag i miniatyrform. Bedrifter som ønsker innspill til sin strategi definere virkelige problemstillinger med virkelige datamateriale. Det kan innebære vekst- og markedsføringsstrategier, eller finansiellt tunge problemstillinger. De fleste som deltar på konkurransen er likevel ofte kun 2. eller 3. kull, så man trenger ikke la seg skremme av det faglige nivået. Dersom du har lyst til å reise på noe lignende kan jeg forsikre deg om at alle som kommer fra NHH vil være godt faglig rustet.

Vårt lag ble satt sammen rett før jul, og over ferien hadde vi en rekke tekster vi skulle lese. Forberedelsene besto videre av øvingscase, ofte case som har vært gitt i tidligere konkurranser. Ved flere anledninger øvde vi på såkalte 24-timers-case. Det vil si at vi har 24 timer på å løse oppgave og lage en presentasjon, før vi fremfører for coachen vår, Helge. Ingen av oss hadde erfaringer fra case, derfor var oppgavene til tider utfordrende, men læringskurven var bratt. Etter seks øvingscase var vi klare for å reise til Vancouver.

Konkurransen i Vancouver strakte seg over åtte dager. Programmet var tettpakket og variert, med alt fra trugetur og gallamiddag, til lange dager med jobbing. Totalt var vi 16 lag fra hele verden: Canada, Kina, Australia, Japan, Danmark og Norge var noen av deltakerlandene. Selv om programmet var tett var det likevel ofte lange venteperioder der vi ikke fikk prate med våre egne lagkamerater. Da var gode muligheter for å snakke med de andre lagene, og vi ble kjent med mennesker fra hele verden som vi ikke ellers hadde møtt.

For at vi skulle få et best mulig opphold den korte tiden vi var i Vancouver, hadde vi to ambassadører som passet på laget vårt. Trixie og Alex, to studenter som går ved Sauder Summit. De møtte oss på hotellet hver dag, viste oss rundt i byen, og fulgte oss dit vi skulle så vi ikke skulle gå oss vill. Det er heller ingen underdrivelse å si at de var våre største fan, med ekte canadisk entusiasme. Det satte vi stor pris på.

Selve konkurransen besto av to dager med femtimercase, og et avslutningscase på 24 timer. Oppgavene var interessante, for eksempel skulle vi hjelpe The Terry Fox Fundation, som samler inn penger til kreftforskning, med markedsføring og synliggjøring i USA. Avslutningscaset var det mest spennende; oppdraget var å skape en bærekraftig fremtid for en gruppe natives på 80 mennesker, som ønsket å bygge et samfunn. Ettersom de hadde gode naturressurser fant vi inspirasjon fra Norge. Vi foreslo blant annet at de skulle satse på vannkraft og lage en handlingsregel for hvordan de skulle disponere overskuddet. På tross av at vi hadde jobbet hardt i over 24 timer, er det liten tvil om at det var den beste presentasjonen vi hadde. Det var bare de fire beste lagene som gikk videre til finalen og fikk plassering. Vi nådde dessverre ikke helt opp. Likevel kan vi trygt si at vi kom på delt 5. plass, og det skal vi være veldig fornøyde med.

Å delta i en case-konkurranse er en unik opplevelse. Du får mulighet til å se nye steder av verden, og samtidig bruke alt det vi har lært på skolen i praksis. I dag sitter jeg igjen med et stort læringsutbytte, og jeg har fått nye bekjentskaper fra hele verden. Jeg vil oppfordre alle til søke dersom de får muligheten!

Summit i Vancouver
Hele NHH-delegasjonen samlet. Ellen, Tora, Klara og meg, med veiledere, Sunniva og Helge, og ambassadører, Trixie og Alex, under avslutningsgallaen.
Summit i Vancouver
Hele laget samlet til frokost. F.venstre: Ellen, Kaja ,Tora og Klara.
Summit i Vancouver
Utsikten fra leiligheten vår i 36.(!) etasje. 9-timers tidsforskjell gjorde oss alle til A-mennesker, og vi hadde nydelig utsikt mot den våknende storbyen.