Gründermuligheter som NHH student

22. desember 2015 09:34

(oppdatert: 15. desember 2016 09:41)

Gründermuligheter som NHH student

Flere jeg har snakket med som ønsker å bli gründere, tror at man burde ta en teknisk utdannelse for å lykkes og at Norges Handelshøyskole er mest relevant for de som ønsker å komme ut i fast jobb.

Bergen Brainstorm NHH
NHH-studenter på «Bergen Brainstorm»

Gjesteblogger

 

Kort om Simen

Jeg heter Simen Sæther Jørgensen og er en 22 år gammel NHH-student. Jeg er leder i Start NHH, et underutvalg i NHHS som fremmer innovasjon og entreprenørskap blant alle studenter på NHH. Jeg har en brennende lidenskap for gründervirksomhet og skal utvilsomt gå den retningen.

Hvis du har noen spørsmål om gründervirksomhet på NHH send meg gjerne en mail på leder@startnhh.no

Skrevet av: Simen

Jeg forstår denne tankegangen veldig godt ettersom jeg tenkte nøyaktig det samme selv før jeg begynte å studere på NHH. Dette stemmer altså ikke.

Det er fullt mulig å kombinere en tradisjonell økonomiutdanning og samtidig ha interesse for innovasjon og entreprenørskap.

Det jeg har innsett er at en bedrift består av mange elementer utenom selve produktet; regnskap, juss, finansiering, strategi, salg, nettverksbygging og mye mer. Jeg mener en siviløkonom fra NHH har bedre forutsettinger for å lykkes på disse områdene, siden utdanningen gir deg bred kompetanse. Studiet gir selvfølgelig ikke en garanti for suksess som gründer, men det gir deg utvilsomt et godt utgangspunkt!
Det mange ikke vet er at NHH har vært med på å etablere «Nyskapingsparken». Nyskapingsparken er Bergens eneste inkubator for gründere og de hjelper til med den utfordrende veien fra etablering til vekst. Så hvis du har en spennende idé, kan du få møte rådgiverne i nyskapningsparken. Disse kan gi deg tilgang på kontorfasiliteter, hjelp til finansiering og ikke minst rådgiving fra erfarne forretningsutviklere. Jeg har møtt dem flere ganger, og de er veldig imøtekommende og dyktige på det de driver med.

Hilde Indresøvde NHH
Her ser du gjengen fra nyskapingsparken, der Hilde Indresøvde (i midten) er leder.

I tillegg finnes det store muligheter for deg som er interessert i oppstart og innovasjon i studentforeningen på NHH, spesielt gjennom gruppen «Start NHH». Her har vi samlet de mest gründerinteresserte studentene hvorav de fleste har et ønske om å starte opp en egen bedrift eller jobbe i et nyoppstartet selskap. Internt i gruppen har flere allerede blitt gründere, og vi har blant annet en person som omsatte for mange millioner ved siden av studiene gjennom bedriften sin kalt «Robustas».

For deg som er interessert i oppstart er det også mange arrangementer i studentforeningen hvor du kan utfordre deg selv og få mer innsikt i entreprenørskapens verden. Førstkommende februar vil det være «pitchekonkurranse» og foredrag av en representant fra Norges beste Ventureselskap «Northzone».

Videre på våren vil det også være lokal finale i «Venture Cup», Europas største konkurranse i forretningsplanskriving. I mars arrangerer Start NHH «Jentemiddagen», som har spesielt fokus på jenter og innovasjon. I tillegg kan Start NHH tilby gratis regnskapsprogram fra Visma og enkel rådgiving helt i startfasen. Det er derfor ingen tvil om at det finnes gode tilbud for gründerinteresserte på NHH, det gjelder bare å benytte dem.

Jentemiddagen NHH
Dette bildet ble tatt på Jentemiddagen 2015 – Her blir jenter på NHH inspirert til å starte for seg selv
Venture Cup NHH
Her ser du et bilde fra den lokale finalen i Venture Cup

Her sender mange inn sine idéer og noen kommer videre til den nasjonale finalen hvor de kan vinne flere tusen kroner.


Så til slutt ønsker jeg å komme med en oppfordring til deg som enten tenker på å søke NHH, går på skolen nå eller er ferdig med studiene. Ikke lås tankegangen til at du må skaffe deg jobb i en allerede etablert bedrift. Undersøk alle muligheter du har for fremtiden, plutselig oppdager du kanskje en gründerspire som du ikke visste eksisterte?

Tenk hvor utfordrende og spennende det hadde vært!

Simen