– Strategi handler om omstillingsevne

Executive MBA i strategisk ledelse, oppstart kull 20. Foto: Helge Skodvin

14. februar 2017 14:42

(oppdatert: 15. februar 2017 11:11)

– Strategi handler om omstillingsevne

Både businessverden og kloden for øvrig er i voldsom endring. Deltakerne på kull 20 av NHHs Executive MBA-program i strategisk ledelse skal lære mer om hvordan deres organisasjoner kan møte og takle endringene.

– Endringene som skjer i verden nå er svært store og på mange måter nye. Vi ser store politiske omveltninger, problemene i oljebransjen gjør at det er mindre penger i omløp, digitalisering og automatisering skaper nye store utfordringer på ulike vis, og i tillegg kommer innvandring vi ikke helt har oversikt over.

– Alle disse utfordringene må bedrifter få grep om, og det er det strategi handler om; tilpasning og omstilling, sier NHH-professor og programdirektør William Brochs-Haukedal.

Torsdag 2. februar ønsket han velkommen 36 ledere – 18 kvinner og 18 menn – som til sammen utgjør det 20. kullet på NHHs Executive MBA-program i strategisk ledelse.

Kull 20 av NHHs Executive MBA i strategisk ledelse
Kull 20 på NHHs Executive MBA i strategisk ledelse samlet for første gang. Foto: Helge Skodvin

Frem til desember 2018 skal deltakerne fordype seg i strategi gjennom 15 intensive samlinger ved NHH og på Sem Gjestegård i Asker med avstikkere til blant annet HEC i Paris.

Ved endt studium skal kandidatene ha fått nye verktøy som gjør dem i stand til å ta enda bedre beslutninger i en hverdag med knallhard konkurranse og hyppige endringer.

Bredt sammensatt

Årets kull har studenter fra et svært bredt spekter av private og offentlige virksomheter og bransjer - alt fra Elkjøp og Helse- og omsorgsdepartementet, DOF ASA og DNV GL til Schibsted og Forsvarsbygg.

– Dette er ikke bare «skolelæring». Vi ønsker at deltakerne skal være aktive, lære av hverandre og bygge nettverk. Vi har mange gode søkere, og når vi tar ut de som får plass velger vi bevisst for å få flest mulig innfallsvinkler til ulike problemstillinger, forklarer Brochs-Haukedal.

Blant deltakerne på kull 20 er Vibeke Fürst Haugen, som er direktør for NRKs Marienlystdivisjon.

–Jeg er her for å lære nye ting, bygge videre på den kompetansen jeg allerede har som leder – og ikke minst for å treffe nye mennesker og lære av dem, sier den erfarne medielederen.

Vibeke Fürst Haugen Foto: Helge Skodvin
Direktør for NRKs Marienlyst-divisjon, Vibeke Fürst Haugen, har lang fartstid som leder, men er klar til å fortsette å bygge kompetanse. Foto: Helge Skodvin

Hun trekker frem nettopp deltakernes varierte bakgrunn som en styrke ved programmet.

– Ledelse handler mye om å sette sammen folk med ulik kompetanse. Her er det veldig bredt sammensatt med deltakere fra mange sektorer, og det sikrer at vi får mange ulike perspektiv, sier Haugen.

Les mer om Executive MBA i strategiske ledelse

Neste MBA-oppstart er Executive MBA i økonomisk styring og ledelse