Lynkurs i kulturbygging

Tore Hillestad, Kortprogrammet Ledere som kulturelle arkitekter. Foto: Hallvard Lyssand
Kortprogrammene gir solid faglig fordypning i et tema på kort tid. Det stiller store krav til alle involverte, men gevinsten er konkrete verktøy som kan tas i bruk straks, sier programansvarlig Tore Hillestad.

15. februar 2017 10:55

(oppdatert: 15. februar 2017 11:10)

Lynkurs i kulturbygging

Hvordan bygge og utvikle bedriftskultur så den blir en styrke og ikke en hemsko? Kortprogrammet Ledere som kulturelle arkitekter gir en intensiv innføring.

– Bedriftskultur er et vanskelig og abstrakt fenomen som kan være vanskelig å styre i praksis. Det er fort gjort å undervurdere kompleksiteten ved kultur, for eksempel i forbindelse med fusjoner.

– Ambisjonen her er ikke å løse alle problemer på området, men å hjelpe dere til å jobbe bedre med kultur i praksis, sa programansvarlig Tore Hillestad da han ønsket 19 deltakere velkommen til NHH og et to dagers program om kulturutvikling og kulturell endring for ledere.

Tidligere har samme program vært gjennomført i NHHs lokaler i Oslo.

Mangfold

Programdeltakerne kom fra et stort spekter av virksomheter i både privat og offentlig sektor. Alt fra helsesektoren til reklamebransjen var representert, og Hillestad understreket at det er en styrke.

– Dere representerer ulike gruppe og med ulike problemstillinger, men kan hente inspirasjon fra hverandre og få til gode diskusjoner. Slik får vi frem spesifikke problem som kan være relevante for alle, fastslo han.

NHH Executive kortprogram, Ledere som kulturelle arkitekter. Foto: Hallvard Lyssand
Kortprogrammet Ledere som kulturelle arkitekter veksler mellom plenumsdiskusjoner, gruppearbeid og oppgaveløsing på egenhånd. Det krever konsentrasjon.

Intensivt

– En av fordelene med NHH Executives kortprogram er at deltakerne kan få fordypning i et tema på kort tid, sier Hillestad.

– Med to dager til rådighet blir det relativt intenst for deltakerne. For at det skal fungere må det etableres et tillitsbasert læringsmiljø raskt, slik at vi skaper en atmosfære for gode diskusjoner og erfaringsutveksling. Samtidig må programmet både være solid faglig forankret og praktisk orientert, og gi deltakerne noen verktøy de kan ta med tilbake til organisasjonene sine og ta i bruk straks, understreker han.

Kortprogramfakta

NHH Executive tilbyr kortprogram på en rekke områder. De fleste programmene foregår på NHH Campus Oslo i Drammensveien 44.

Neste kortprogram:
Forhandlingsteknikk
27. og 28. mars 2017 i Oslo.

Se hele NHH Executives kortprogramtilbud