Interkulturell kompetanse

Interkulturell kompetanse

Slik lykkes du i møte med andre kulturer.

Ola sitter på et møte med utenlandske partnere. Han merker hierarkiet i samtalen. Sjefen snakker og resten av teamet er stille og nikker. De bruker gjerne tittel og Ola merker at han selv er usikker på hvordan han skal adressere dem. Underveis lurer han på om de er enige og om de har forstått poengene hans. Hvordan bør han ta opp spørsmål? Kan han risikere å være for direkte og fornærme mottakerne?

Dette eksemplet høres nok kjent ut for mange. Hvordan kan du tolke slike situasjoner og hvordan kan du best tilpasse deg i møte med andre kulturer?

Dette kurset ser på hvilke utfordringer vi møter i internasjonale jobbsammenhenger og gir deg verktøy som kan brukes for å bygge interkulturell kompetanse.
Du vil forstå viktige kulturforskjeller når det gjelder hierarki, decision making og ledelsesstil samt hvilke implikasjoner disse kan ha for et godt samarbeid; du vil lære om kommunikasjonsutfordringer i interkulturelle situasjoner og hva du kan gjøre for å bidra til effektiv kommunikasjon; du kommer til å reflektere over egne verdier og atferd, og utvikle din kulturelle intelligens.

Undervisningen er basert på en kombinasjon av diskusjon, case, refleksjon og teori.
 

Verdt å vite

  • Kurset går over to dager, 30.09-01.10.2021
  • Fortløpende påmelding 
  • Undervisning: digitalt på Zoom
  • Pris: kr 9 500
  • Diplom for gjennomført kurs

Vi tar forbehold om nok deltakere for gjennomføring

Kontakt oss