Investerer i fremtiden

Christopher Parmo, Verdane. Foto: Ove Sjøstrøm
– Det faglige var utrolig tidsrelevant, og at det var masse inspirasjon og nye perspektiver jeg kunne ta med tilbake til min egen jobb, sier Christopher Parmo, daglig leder i Verdane med EMBA fra NHH.
Av Ove Sjøstrøm (Tekst og foto)

29. mai 2020 13:17

Investerer i fremtiden

Christopher Parmo (35) er daglig leder for et av Nordens største private equity-fond. En MBA i økonomisk styring og ledelse hos NHH Executive ga et nytt steg opp på karrierestigen.

– Denne kan du ta med tilbake til Bergen. Det er en tannkost laget av bambus.

– Bambus?

– Ja, og den er 100 prosent nedbrytbar, sier Christopher Parmo som er daglig leder for Verdane, et av Nordens største private equity-fond. Fondet har hovedkontor i Oslo og investerer utelukkende i teknologiselskaper.

– Det produseres rundt fem milliarder tannbørster i plast hvert år. Plast truer miljøet i havet og ender også opp på matfatet vårt via næringskjeden. Bambustannkosten er midlertidig 100 prosent nedbrytbar, sier han og legger til:

– Vi ser et skifte i måten investorene våre ser på verden. Det handler i dag mer og mer om samfunnsnytte og bærekraft når pengene skal plasseres, forklarer han.

Rakettkarriere

Parmo har gjort mye etter endt utdanning som sivilingeniør hos NTNU i Trondheim i 2009. Som nyutdannet fikk han jobb som managementkonsulent. Deretter ble det traineeprogram hos Visma. Det ga ham til slutt jobb som finansdirektør i samme selskap. Da var han midt i 20-årene.

– Jeg var 26 år og hadde økonomisk ansvar for over 800 ansatte. Det var jo litt skummelt på grunn av min unge alder. For å være helt ærlig så kunne jeg heller ikke mye om finans da jeg fikk jobben, sier han og ler høyt.

Han var tre år i Visma og gjennomførte mange oppkjøp og fusjoner.

– Forretningsutvikling var et utrolig interessant felt, og det ble ekstra interessant når det resulterte i økt verdi for aksjonærene.

Parmo innså etter hvert at han trengte faglig påfyll hvis han skulle kunne gå videre og gjøre det han hadde mest lyst til i yrkeslivet.

– Da jeg passerte 30 år, ville jeg ha mer faglig påfyll innen økonomi, sier Parmo som rakk å jobbe både som finansdirektør i Software Innovation og bli medgründer i matkassen godtlevert.no før han bestemte seg for å ta videreutdanning hos NHH.

Fikk ny jobb

Parmo er ikke i tvil at veien frem til en av sjefsstolene i Verdane gikk gjennom NHH Executive.

– MBA-en i økonomisk styring og ledelse jeg fullførte i 2019, åpnet døren til Verdane. Det er jeg ikke i tvil om, sier han og tenker tilbake:

– Da jeg satte i gang med to års videreutdanning, tenkte jeg først og fremst at det var kjekt med en MBA. Men det handlet til slutt om veldig mye mer enn bare teoretisk kunnskap og en oppdatert CV.

– Hvordan da?

– Opplegget til NHH Executive er lagt tett opp til den virkelige verden, og studiet er veldig tidsriktig og anvendelig. Jeg fikk blant annet ny kunnskap om avkastningskrav, og NHH stilte med mange dyktige forelesere, sier han og slår fast:

– Jeg fikk flere verktøy i kassen som jeg kunne bruke umiddelbart.

– Hva synes du om organiseringen av studiet?

– Studieopplegget var fint satt sammen. Samlingene med langhelger passet meg bra. Casene vi skulle løse i gruppearbeidene var gode, og vi fikk til og med studieturer til Italia og Singapore.

Les mer om MBA i økonomisk styring og ledelse

Bruker nettverket aktivt

Parmo trekker frem medstudentene og foreleserne som en ressurs han benytter seg av ennå.

– Jeg oppdaget fort at jeg hadde havnet på et fantastisk kull med mange dyktige medstudenter. De kom fra ulike bransjer, og de drev med alt fra sjømat til bank, noe som også har gitt uttelling i etterkant.

– Har du kontakt med NHH i dag?

– Ja, jeg fikk blant annet komme tilbake og snakke for neste kull. Da fortalte jeg om alt som hadde overrasket meg gjennom studiet.

– Hva overrasket deg mest?

– Blant annet at det faglige var så utrolig tidsrelevant, og at det var masse inspirasjon jeg kunne ta med tilbake til min egen jobb. Det handler også mye om å bli løftet  ut av sin egen jobb-boble og få nye perspektiver på egen bransje.

Parmo benytter også NHHs ekspertise i faglige sammenhenger.

– Foreleseren min Iver Bragelien var på Verdanes finansdag og snakket om insentiver, et tema han er utrolig god på. Jeg har også sparret med Bragelien i andre sammenhenger. Tilgangen du får til kompetansemiljøet på NHH Executive etter studiet, er helt unikt.

MØST er utrolig matnyttig

Eva Margreta Lothe var i gang med en MBA i økonomisk styring og ledelse da hun ble tilbudt jobb som regionleder i Sweco. Det ble et lykketreff.

Laget liste

Parmo ser ut av vinduet i det flotte konferanserommene i Verdanes lokaler med utsikt til Pipervika og Indre Oslofjord.

– Du har nådd langt på 35 år?

– Jeg har vel muligens det, men jeg har alltid vært målbevisst. På et tidspunkt laget jeg en liste over ting jeg hadde lyst å gjøre i livet.

Den hjalp meg å ha fokus.

– Og utdanning er nøkkelen?

– Ja, delvis. Læring foregår hele livet, også i jobben man har. Men det er viktig med et teoretisk fundament. Det fundamentet ble styrket hos NHH Executive. Det er aldri for sent med en faglig oppdatering.

Flere alumnihistorier fra NHH Executive