Videreutdanning fra NHH ga ny jobb

Anette Hjertø
- Verden endrer seg, og det er viktig å holde seg faglig oppdatert, men det handler også om å lære nye ting og utvide sin egen horisont, sier porteføljeforvalter Anette Hjertø hos DNB Wealth Management.
Av Ove Sjøstrøm

16. mars 2018 11:01

Videreutdanning fra NHH ga ny jobb

Porteføljeforvalter Anette Hjertø fikk ny jobb etter å ha tatt en MBA i finans ved NHH mens hun var i full jobb.

- Ikke tenk så mye, bare gjør det!

Det er oppfordringen fra porteføljeforvalter Anette Hjertø i DNB Wealth Management. Hjertø har fullført Autorisert Finansanalytikerstudium (AFA) i kombinasjon med Porteføljeforvaltning og har oppnådd graden MBA i finans. Hun snakker varmt om Norges Handelshøyskole (NHH) og Norske finansanalytikeres forening (NFF) sine samarbeidsstudier.

Hun er ikke tvil om at hennes ferske Executive MBA i finans ga henne nye muligheter på jobbmarkedet.  Mens hun var i ferd med å avslutte sin MBA-grad på deltid, gikk hun fra KLP til ny jobb som porteføljeforvalter i DNB ASAs hovedkvarter i Bjørvika i Oslo.

- Jeg var ferdig med det siste kurset i mai i fjor, og byttet jobb i februar samme år. Jeg tror den relevante MBA-graden fra NHH gjorde at jeg landet den nye jobben, sier Hjertø.

Master på deltid

NHH tilbyr MBA-studier innen en rekke fagområder. Studiene tas på deltid i kombinasjon med at deltakerne er i jobb. Hjertø ble overrasket over hvor relevant studiet var for hennes egen jobbhverdag.

- Mye av jobben min er å få med meg hva som skjer i verden. Finans- og pengepolitikk er ekstremt viktig for hvordan det går med markedet.

- Er masteren du tok relevant i forhold til jobben din?

- Veldig! Og det var litt overraskende. Da jeg gikk på siviløkonomstudiet for mange år siden, kjente jeg ikke igjen så mye konkret fra fagene da jeg begynte å jobbe. Både AFA og Porteføljeforvalterstudiet er veldig relatert til det jeg jobber med til daglig, sier hun og trekker frem fordelen med å ta en utdanning mens man er i jobb:

- Det handler om at jeg har flere knagger å henge ny kunnskap på etter mange år som yrkesaktiv.

- Hva synes du om NHH som lærested?

- Norges Handelshøyskole er stødig og tradisjonell, på en god måte. Det sitter mye god kunnskap i veggene. Lærekreftene er oppdaterte, og forelesningene er gode, sier hun.

Personlig motivasjon

Hjertø utdannet seg til siviløkonom ved NHH i 2005. Deretter ble det et kort opphold i Stavanger hos HitecVision, før det ble jobb i Oslo hos KLP som analytiker og etter hvert porteføljeforvalter. I februar fikk hun jobb hos DNB. Hjertø tror på livslang læring.

- Verden endrer seg, og det er viktig å holde seg faglig oppdatert. For meg var det også en personlig side ved videreutdanningen, sier hun og utdyper:

- Det handler om å lære nye ting og utvide min egen horisont. Jeg synes det er artig å tilegne meg ny kunnskap.

Krever god planlegging

Hun understreker at masteren i finans ikke kom gratis. Utdanningsløpet gikk over tre år med porteføljeforvaltning og finansanalyse i fagkretsen.

- Jeg begynte videreutdanningen etter at jeg hadde fått barn. Det hadde ikke gått bra uten en god arbeidsdeling med mannen min på hjemmebane, sier hun, og legger til:

- Det ble veldig travelt til tider. Ofte leste jeg på kveldene etter at barna var lagt i seng. Om morgenen bar det rett på jobb. Men studieløpet er fullt mulig å gjennomføre med god planlegging og disiplin.

Motiverte deltakere

Noe av suksessen til NHH sine MBA-studier handler om motiverte og voksne studenter, tror Hjertø. Hun trekker også fram en annen bonus: Nye forbindelser og et nytt nettverk.

- Nettverket jeg fikk under studiene er gull verdt for meg i dag. Jeg har truffet mange forskjellige mennesker fra ulike deler av bransjen min. Jeg har vært lur og ivaretatt dette nettverket også etter studiene, avslutter hun.

Les mer og søk nå