Reeksaminert: Wenche Kristiansen Johre

19. mai 2014 14:17

(oppdatert: 18. juli 2016 14:23)

Reeksaminert: Wenche Kristiansen Johre

Opp-ned regnbuer og champagnkorker som spratt fort tidlig er blant Wenche Kristiansen Johres sterkeste minner fra tiden på NHH. I dag har nettverksomdronningen landet drømmejobben i Politidirektoratet, men fortsetter å skape gode minner med gamle medstudenter.

personalia

  • Alder: 56
  • Sivil status: Singel, to voksne barn
  • Bosted: Nordstrand i Oslo
  • Stilling: Ny jobb i Politidirektoratet. Påtroppende prosjektleder/programansvarlig for etablering av administrative fellestjenester i Politietaten.
  • Uteksaminert: 1981

Hvorfor valgte du NHH?

– Jeg gikk på Oslo Handelsgymnasium, og hadde lyst til å studere noe som gav meg mange muligheter. Jeg har brede interesser, og da passet siviløkonomstudiet utmerket.

Hva var din faglige fordypning?

– Økonomisk styring og internasjonalisering.

Hvordan var du som student?

– Jeg var ganske aktiv, både i studentforeningen og i fagutvalget. Jeg var blant annet med på å starte opp det første jentekoret på NHH, Xangtippe, høsten 1977. Koret lever fremdeles i beste velgående, men bare i Oslo. Vi er 12 medlemmer som møtes månedlig. Da jeg sluttet i 1981 ble jeg med i den sosiale klubben Miljøklubben, med det ambisiøse slagordet «Success in our time»(SIOT!). Det var Kristin Clemet, Jon Morten Melhus og Morten Eriksen-Deinhoff som var initiativtakerne. Nå har vi rundt 300 navn på medlemslisten, og møtes flere ganger i året.

Hvordan endte du opp der du jobber i dag?

– Den røde tråden i min karriere er forretningsutvikling, med fokus på kunde/sluttbruker. Jeg har jobbet i næringslivet stort sett hele tiden. Men etter hvert fikk jeg åpnet øynene for spennende utfordringer innfor det offentlige, blant annet gjennom jobb som innleid konsulent i Politidirektoratet. Jeg så at den type kompetanse og erfaring som jeg har, kunne være til stor nytte. Så da stillingen jeg begynner i ble utlyst, var det drømmejobben. Å begynne i Politidirektoratet føles nesten som å komme hjem. Det blir spennende og heftig å ha en jobb som påvirke så mange mennesker, og å ta viktige grep i forhold til kvalitetsreformen i Politiet.

Har du fortsatt kontakt med medstudenter fra NHH?

– Ja, masse kontakt! En stor del av omgangsvennene mine i dag er fra studietiden. Jeg var også med i en gourmetklubb bestående av medstudenter i 25 år, og er aktiv i Econa. Jeg liker å ha kontakt med mennesker, og har blitt kalt ”nettverksdronningen”! Jeg holder da også kurs i nettverksbygging og mingling.

Har du noen spesielt minneverdige historier fra studietiden?

– Jeg husker godt en opptreden med Xangtippe på en 17. mai-frokost, hvor alt som kunne gå galt gikk galt. Vi hadde laget en potpurri av regnsanger, og skulle holde en regnbue mens vi sang. Men den holdt vi opp ned, og da vi skulle avslutte med at jeg spratt en champagnekork i mikrofonen, spratt den alt for tidlig og jeg måtte selv lage lyden ved å lage en poppelyd med fingeren og munnen.

Hva gjør du hvis du har en ledig kveld?

– Da går jeg tur med hunden. Jeg har en hvit storpuddel som heter Luna.

Hva leser du akkurat nå?

– Jeg er litt på etterskudd, og får endelig lest «Havets katedral» av Ildefonso Falcones. Jeg leser i rykk og napp, og en først og fremst en ferieleser.

Hva ser du på TV?

– Skavlan og ”Arvingarna”. Sånne gode danske kvalitetsserier liker jeg.

Hva slags karriere ville du valgt dersom du skulle valgt på nytt?

– Jeg synes jeg har hatt en spennende karrierevei. Jeg angrer ikke på noe! Men jeg kunne kanskje jobbet noen år i utlandet før jeg fikk barn. Det hadde nok vært spennende. Jeg ser jo at mine egne barn allerede har tilbragt flere år i utlandet. Jeg fikk et år på high school i USA, men det er alt. Men jeg kan jo gjøre det nå!