Reeksaminert: Rune Hauge

22. mai 2015 14:56

(oppdatert: 18. juli 2016 15:00)

Reeksaminert: Rune Hauge

I siste øyeblikk bestemte Rune Hauge seg for å reise på en fest under utvekslingsoppholdet i USA. Les hvordan månedens reeksaminert endte opp som undertøysgründer i San Fransisco.

Rune startet undertøysmerket Hardhaus da han ventet på arbeidstilatelse i USA.
Rune startet undertøysmerket Hardhaus da han ventet på arbeidstilatelse i USA. Foto: Hardhaus

Hvorfor valgte du å studere på NHH?

Før jeg startet på NHH tok jeg bachelorgraden min på BI i Oslo. Jeg følte NHH hadde den masterutdanningen som ga bredest spekter av muligheter ved endt utdannelse. I tillegg hadde jeg hørt gode ting om både studiemiljøet og undervisningen.

Hva slags faglig fordypning valgte du – og hvorfor?

Jeg hadde strategi og ledelse som hovedprofil, men endte opp med å skrive en masteroppgave med en økonometrisk analyse av bankmarkedet i Norge. Da jeg startet hadde jeg den innstillingen at jeg skulle velge de kursene jeg syntes var interessante, uten å tenke alt for mye på hvilken fordypning som ville stå på vitnemålet. Derfor endte jeg opp med en god blanding av forskjellige fag.

Hvordan var du som student?

Jeg var ganske flittig. Jeg var den typen som var oppe klokken seks om morgenen i eksamensperioden for å få den beste lesesalsplassen. Likevel var jeg ikke så ofte på forelesninger, men jeg sørget for å være godt forberedt til eksamen.
Siden jeg begynte på NHH først på masterprogrammet var jeg også opptatt av å være sosial, og å komme i kontakt med andre studenter. Vi som startet samtidig i 2009 hadde et veldig godt miljø. Vi var en liten gruppe som gjorde mye sammen.

personalia

  • Navn: Rune Hauge
  • Alder: 30
  • Bosted: San Fransisco, USA
  • Nåværende stilling: Daglig leder i Hardhaus
  • Kull: Startet på master i 2009

Kort fortalt, hvordan endte du opp i den jobben du har i dag?

Ett av semestrene jeg gikk på NHH var jeg på utveksling ved Duke i USA. Der møtte jeg hun jeg nå er gift med. Etter utvekslingsoppholdet flyttet jeg tilbake til Norge, og bodde der en periode. Så bestemte jeg meg for å flytte tilbake til USA igjen, slik at jeg kunne være sammen med henne.

Jeg startet Hardhaus som et lite hobbyprosjekt mens jeg ventet på arbeidstillatelse Innen jeg fikk det, så hadde Hardhaus utviklet seg til et fullverdig selskap. Så da startet jeg å jobbe med det på fulltid.

Hardhaus lager allsidig og fargerikt undertøy. Gjennom en litt «røff» markedsføring prøver vi å gjøre det tilgjengelig for menn i alle aldersgrupper. I USA er det fremdeles en liten barriere og noe stigma forbundet med visse typer fargerikt undertøy. Men det begynner å endre seg, så det er et marked i utrolig rask vekst. Produktet selges også veldig lett over nett, i motsetning til jeans, sko og andre klær som kunden ofte ønsker å prøve først. Vi selger undertøyet både gjennom egne nettsider og andre distributører på nett.

Har du fortsatt kontakt med medstudenter fra NHH?

Det har jeg. Det var en medstudent fra NHH som var forlover i bryllupet mitt, og jeg har enda god kontakt med flere fra kjernegjengen. Jeg har absolutt fått noen venner for livet fra NHH.

Har du noen spesielt minneverdige historier fra studietiden?

Jeg var spillende trener for NHH’s Basketlag da vi kom på tredjeplass i det nasjonale studentmesterskapet i 2010. Flere av de store universitetene hadde lag som spilte i nasjonal 1. divisjon, mens vi til daglig spilte i en lokal serie i Bergen. Vi var solide underdogs gjennom hele turneringen, men gjennom godt samarbeid og samhold greide vi likevel å hevde oss. Vi var en sammensveiset gjeng bestående av både norske og internasjonale studenter.
Ellers var vi en god gjeng, som gjorde mye sosialt. Vi dro på turer, gikk opp Stoltzen og mye annet. Det var noen av mine beste år, helt klart.

Har du noen råd til NHH-studenter som skal ut i arbeidslivet?

Jeg vil anbefale å gjøre et grundig forarbeid. Man må finne ut hva man har lyst til å gjøre og hva man er god på. Deretter må man se hvor man kan finne samsvar mellom disse to faktorene. Jeg vil også anbefale de fleste å lytte til seg selv, magefølelsen og rådføre seg med andre som har erfaring fra arbeidslivet. Men man trenger ikke nødvendigvis å gå for det som virker greiest, eller det samme som alle andre gjør.

Hva leser du akkurat nå?

Jeg leser Wall Street Journal daglig, som er den ledende næringslivsavisen her i USA. Den har et litt bredere stoff enn Dagens Næringsliv her hjemme.
Ellers så har jeg «Kafka on the Shore» av Murakami liggende på nattbordet uten at jeg egentlig har lest veldig mye i den ennå. Den boken har ligget der et par måneder nå.

Hva ser du på TV?

Jeg slukte siste sesong av «House of Cards» på en helg. Det blir litt «binge watching» innimellom. Jeg har ikke så mye tid til TV i hverdagen, så jeg ser ofte en del episoder på rappen når jeg har tid.

Hva slags karriere ville du valgt, om du skulle valgt på nytt?

Jeg ville valgt det samme på nytt. Jeg endte der jeg er nå litt på grunn av tilfeldigheter. Jeg veldig glad for den faglige tyngden, de gode opplevelsene, vennene og forbindelsene jeg har fått gjennom tiden min på NHH.