Reeksaminert: Øyvind Thomassen

22. august 2013 11:44

(oppdatert: 18. juli 2016 11:48)

Reeksaminert: Øyvind Thomassen

I ukens Reeksaminert møter vi Øyvind Thomassen (50), som lederSkandiabanken, og som er opphavet til historien om gutten somvokste opp i en kjøkkenskuff på Hatleberg.

Når gikk du på NHH?

1982 - 1986

Hvorfor valgte du å studere på NHH?

Jeg snakket med en tremenning før jeg valgte gymnas, og han påvirket meg til å velge samfunnsfag med økonomi og rettslære på Nordstrand gymnas. Jeg forsto tidlig at jeg ville gå videre innen samme område, og da jeg var ferdig snakket jeg med tremenningen min igjen. Han hadde fullført 2,5 av 4 år på NHH, og etter 10 minutters samtale var jeg på vei til å søke. Han la nok litt mer vekt på det sosiale enn det faglige. Men han forsøkte også å skremme litt med å snakke om tusen sider på engelsk i innføring i økonomi første semester, men jeg la ikke så mye vekt på det, og som 19 åring bar det til Bergen og NHH. Det var en fantastisk frihetsfølelse å flytte til "et annet land" og kunne starte helt for seg selv.

Hva slags faglig fordypning valgte du – og hvorfor?

Jeg valgte finans og internasjonal økonomi. Det første ut fra interesse og foreleser Jan Mossin og det andre på grunn av foreleser Viktor Normann.

Favorittforeleser?

Viktor Normann var, og er fortsatt forstår jeg, en fantastisk foreleser. "En liten åpen økonomi" er et uttrykk jeg fortsatt bruker.

Har du noen annen utdanning i tillegg?

Jeg har gjennomført en del lederprogrammer, både internt og eksternt, blant annet et managementprogram ved Ashridge i England. Men ingen tilleggsutdanning i den forstand.

Personalia

  • Alder: 50
  • Stilling: Leder for Skandiabanken AR
  • Uteksaminert: 1986

Fortell om karrieren din?

Starten var enkel. Etter studiet måtte jeg ut i militæret. Etter rekruttskolen ble det 16 måneder på Håkonsvern ved u-båt skvadronen, med et nyfødt barn, kone som fortsatt gikk på NHH og dublett hybel på Hatleberg. Det var fantastisk. Jeg husker jeg hadde utbetalt netto 12.000 kroner. Det var mer enn jeg fikk i Vesta der jeg startet i 1988. Samtidig var det et ganske tøft liv for småbarnsforeldre med lekegrind på felleskjøkken og Karens studieveileder på NHH som ikke helt forsto at det gikk an å få barn under studiet. Faktisk fikk jeg gjengitt en fantastisk historie via min sønn og hans forlovede som går på NHH i dag. Hun kunne nemlig fortelle Stian om at det en gang ble født en gutt som bodde i en kjøkkenskuff på Hatleberg. Stian kunne da bekrefte at det var ham. Bedre sjekketriks finnes ikke.

I slutten av 1987 var det på tide å søke første ordentlige jobb. Eneste annonse i Bergens Tidende var to stillinger i Vesta Forsikring, en som lånekonsulent som jeg søkte og en som cash manager som jeg fikk. To måneder etter jeg begynte i februar 1988 ble det innført offisiell lønnsstopp i Norge. Det var ikke helt etter planen for en som hadde opplevd eks stud.NHH med to telefoner i øret i høye skinnstoler ansatt i Nevi. I 1989 kom det en liten svensk gubbe med grått hår inn i kantinen i Vesta og sa at han het Bjørn Wolrath og hadde kjøpt oss. På den måten ble jeg ansatt i Skandia og i Skandia konsernet har jeg jobbet siden. Etter 3 år med kreativ jobbing som cash manager ville jeg komme meg litt nærmere "butikken". Jeg søkte internt og fikk jobb som regnskaps- og finanssjef som det så fint het i Vesta Liv. Selskapet ble startet i 1990 så det var mye entreprenørskap.

I 1993 spurte min tidligere sjef Harald Troye som var finansdirektør i Vesta om jeg ikke kunne komme tilbake til finans og lede utlånsvirksomheten som besto av et bilfinansieringsselskap, boliglånsvirksomhet og et garantiselskap. Det ble en spennende periode frem til 1998 der vi forsøkte å få i hop denne finansvirksomheten med forsikringsvirksomheten. I 1998 tok jeg så med meg denne utlånsvirksomheten og ble en del av "privatdivisjonen" i Vesta og fikk i tillegg i oppgave å bygge en ny franchisebasert distribusjonskanal for primært spareprodukter. Så gikk det fort. På slutten av 1998 banket vi på døren til Skandiabanken i Sverige og lurte på om de kunne tenke seg å kopiere konseptet til Norge. Det ble bingo og jeg ble spurt av daværende leder for Skandiabanken om jeg ville bygge opp Skandiabanken i Norge. Når du har en stor entreprenør i kroppen er det et drømmeoppdrag. I 2010 fikk jeg spørsmålet om jeg kunne tenke meg å ta ansvar for Skandiabanken i Sverige i tillegg til filialen i Norge. Jeg sa selvsagt ja til det også. Ettersom skandiabanken.no fremstår som et "selvspillende piano" for tiden så bruker jeg nesten all min kraft i Sverige. Derfor flytter vi også til Stockholm til høsten. Det blir enda et nytt kapittel i min Skandiahistorie som jeg har veldig mye å takke for. Jeg kaller meg selv "medlem nr. 1 i skandiabank sekten".

Hva har utdanning ved NHH betydd for deg i valg av karriere?

Jeg hadde ikke så mange valg når jeg var ferdig som tidligere nevnt - men trodde jo at jeg med min "enorme" NHH kunnskap og vitnemål i stresskofferten skulle gli rett inn i finansverden og gjøre super karriere. Det som i ettertid har hatt mest betydning for meg er den fantastiske sosiale læringen jeg fikk på NHH. I Skandia utviklet vi et uttrykk på 90 tallet som er litt floskel - men samtidig er det mye sant i det - "hire for attitude and train for skills". Jeg tenker ikke neste steg i karrieren. Fokus for meg er om jeg kjenner energi, driv og motivasjon. Den dagen jeg ikke kjenner dette er det tid for neste steg. Sånn som min karriere har utviklet seg til nå har jeg aldri kommet til dette punktet.

Har du fortsatt kontakt med medstudenter fra NHH?

Absolutt, men ikke så veldig mange. Men vi er fem familier hvor alle består av minst en tidligere NHH student som reiser en uke til samme hus i Toscana hver sommer. Vi lever som en storfamilie og det er helt fantastisk. Det morsomme er jo at nå er det noen av "barna" som begynner eller går på NHH, og her tror jeg nok vi må ta en viss skyld for påvirkning i barnas valg. Vi har jo alle en felles identitet fra NHH-tiden som jeg tror nesten alle NHH'ere har med seg. Særlig for alle oss som ikke kom fra Bergen.

Fortell om ditt sterkeste NHH-minne?

Det kan ikke bli noe annet enn natten til 4. november 1986 - da Stian kom til verden. Karen hadde spilt (BBB) og jeg var i bursdagsselskap. Sent ble det og når Karen vekket meg klokken 03:30 om natten på A 626/28 og sa at vannet hadde gått husker jeg ikke så mye før Stian kom til verden 08:40.

Har du et godt råd til NHH-studenter som skal ut i arbeidslivet?

Jeg er alltid forsiktig med å gi råd men er gjerne samtalepartner til folk som vil. Det viktige for meg er å kjenne etter i hode og hjerte, der hjertet er viktigst, og alltid være ekte. Still deg spørsmålet om hva som er viktig for deg. Min erfaring er at det ikke er så viktig å fokusere så mye på selve karrierestegene. Det viktige er å tenke gjennom hvilke kriterier som er viktig for deg, hva slags kultur du vil jobbe i, stor eller liten bedrift, forvaltning eller entreprenørskap, trygghet eller stadige forandringer. Men uansett skaff deg en dyktig leder å rapportere til tidlig i karrieren. Søk etter oppgaver som du motiveres av. I gode omgivelser blir ofte prestasjonen bedre og da kommer karrierestegene uten at du behøver å søke etter dem.

Hvilke nettsteder besøker du oftest?

skandiabanken.no og skandiabanken.se som en god nummer to.

Favoritt faglitteratur?

Nei, jeg er mer opptatt av gode samtaler og diskusjoner med spennende mennesker som kan ting som jeg ikke kan så mye om. Jeg elsker å lære på denne måten og det trigger også min egen kreativitet.

Og på nattbordet?

Vekkerklokke.

Hva slags karriere ville du valgt dersom du skulle valgt på nytt?

Jeg ville ikke valgt noe annerledes - men anbefaler alle å få jobb før man får barn selv om det er mulig at NHH er bedre tilrettelagt for småbarnsforeldre i dag.