Reeksaminert: Morten Hofgaard Jørstad

20. november 2015 10:06

(oppdatert: 19. juli 2016 10:16)

Reeksaminert: Morten Hofgaard Jørstad

Morten Jørstad er påtroppende administrerende direktør for Geelmuyden Kieses norske virksomhet, og har flere ganger vært på E24 sin liste over Norges 100 største ledertalenter. I denne månedens reeksaminert kan du lese mer om da han var auksjonarius på internaften, og hva han ser på som den største utfordringen i sin nye jobb.

Foto: Geelmuyden Kiese

Hvorfor valgte du å studere på NHH?

Det skyltes en god kombinasjon av det faglige og det sosiale. I en alder av 21 år ante jeg ikke hva jeg skulle bli. Da var det fornuftig å lukke færrest dører med en meget anvendelig siviløkonomgrad fra NHH. Og så hadde jeg hørt at NHH hadde landets beste studentforening og miljø - det viste seg å stemme bra!

Hva slags faglig fordypning valgte du - og hvorfor?

Strategi og ledelse. Etter de første tre årene var det nettopp disse fagområdene jeg interesserte meg mest for. Fordypningsåret viste seg også å bli det mest spennende.

Hvordan var du som student?

Jeg var ikke en av de som tilbragte flest timer på lesesalen. Til det var det alt for mange spennende prosjekter å drive med utenom. Så jeg studerte intensivt i perioder, og frigjorde tid til andre prosjekter hvert eneste semester.

Hva er en av dine mest minneverdige historie fra studietiden?

Det må være da jeg som tidligere leder av NHH Aid ledet auksjonen under internaften i Aulaen, og vi helt på tampen av kvelden nådde målet om 1,2 millioner innsamlede midler. Nøyaktig den pengesummen som skulle til for å bygge barneskolen i Derconoq Eritrea. Det var en stor opplevelse!

Personalia

  • Navn: Morten Hofgaard Jørstad
  • Alder: 34
  • Bosted: København/Oslo
  • Nåværende stilling: CEO Geelmuyden Kiese Danmark, påtroppende CEO for Geelmuyden Kiese Norge
  • Startet på NHH: 2002

Kort fortalt, hvordan endte du opp i den jobben du har i dag?

I Geelmuyden Kiese er engasjement en viktig faktor for å få jobb. Så jeg brukte alle de muligheter jeg fikk til å snakke med representanter for selskapet når de var på NHH. Det vil si fire år med bedriftspresentasjoner, populærforedrag, karrieredager og alle andre muligheter jeg fant. Deretter tok det to søknader før jeg traff blink!

Hva er de største utfordringene du vil stå overfor i (den nye) jobben din?

Det er lett å svare den økonomiske situasjonen Norge nå er på vei inn i, hvor det er naturlig å forvente en nedgang i bruk av rådgivningstjenester. Men samtidig tror jeg vi har en såpass sterk posisjon i markedet, og har planlagt godt for endrede markedsvilkår, så jeg er ikke så bekymret for det. Derfor svarer jeg heller som jeg har gjort tidligere; å lede høyt kompetente mennesker i en kunnskapsbedrift er alltid meget krevende. Å finne balansen mellom det å gi frihet og det å styre medarbeiderne. Men det er også det som gjør oppgaven så spennende.

Har du noen råd til NHH-studenter som skal ut i arbeidslivet?

Har man først kommet seg inn på NHH har man allerede vist at man kan være en god student. Så bruk studietiden din på mer enn bare skolebøker. Bygg erfaring fra studentjobber og internships, vær aktiv i organisasjonslivet eller studentforeningen. Og ta bevisste valg. Bruker du et ekstra år på studiene fordi du ville ut å reise eller jobbe i familiebedriften, så få frem det i intervjuer og søknader. Hvorfor tok du dette valget og hva lærte du av det? Vi som ansetter er ikke så opptatt av om alle passer inn i den samme normerte malen, men vi liker godt at din reise har vært tuftet på målrettede valg.

Hva leser du akkurat nå?

En bok om velferdsstaten i Danmark som hemmer nyskapning og vekst. Og en bok av Kristopher Schau om ensomhet og døden. Neste bok skal være av det litt mer muntre slaget! Venter på den andre, og forhåpentligvis bedre, oppfølgeren til «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant».

Hva ser du på TV?

På TV kun nyheter og litt sport. Alt annet strømmes og da går det mye i serier og dokumentarer.

Hva slags karriere ville du valgt, om du skulle valgt på nytt?

Som 34 åring er det liten vits å se tilbake. Og vil jeg på et tidspunkt endre karriere eller retning, ja så har jeg nesten 35 år til å gjøre det på!

Les flere tilbakeblikk fra NHH Alumni!