Reeksaminert: Mats Lyngstad

15. november 2012 14:23

(oppdatert: 7. juli 2016 14:25)

Reeksaminert: Mats Lyngstad

I ukens utgave av Reeksaminert får du møte NHH-alumnus Mats Lyngstad (24) som jobber hos mediegiganten Facebook. Les om hvordan Mats klarte å kapre drømmejobben, hvorfor han syns Per Manne er den beste NHH-foreleseren og hvordan arbeid i studentforeningen kan gjøre deg godt rustet til et jobbintervju.

Mats startet å jobbe for facebook etter fullført bachelorgrad ved NHH.
Mats startet å jobbe for facebook etter fullført bachelorgrad ved NHH.

Hvorfor valgte du å studere på NHH?

Jeg var usikker på hva jeg ønsket å gjøre, og derfor hva jeg burde studere. Konklusjonen ble å velge en retning som minst mulig begrenset senere muligheter, og da falt valget på økonomistudier. Med tanke på hvor man skulle studere økonomi, var det ingen tvil om hva som var det beste alternativet – og jeg endte dermed opp i Bergen.

Favorittforeleser?

Jeg må si Per Manne. Han kan være litt tørr, men han er veldig dyktig til å formidle fagene sine. Og når han først glimter til med litt humor er det gjerne minneverdig. Sistnevnte er nok grunnen til at han er den første jeg kom til å tenke på her.

Fortell om karrieren din!

Karriereren min er relativt kort. Jeg har fått en god start med jobb som Account Manager i Facebook og valgte å utsette mastergraden min for å gripe denne muligheten. Jeg jobber som en del av et dedikert, norsk kundeteam ved vårt europeiske hovedkontor i Dublin. Her jobber jeg med de største byrågrupperingene, performance-byråene og direkteannonsørene om hvordan de kan benytte Facebook som kommunikasjons- og markedsføringskanal.

Personalia

  • Alder: 24 år
  • Stilling: Account Manager Norway i Facebook
  • Uteksaminert: 2011

Hva har utdanning ved NHH betydd for deg i valg av karriere?

Det var gjennom en bekjent fra NHH at jeg fikk muligheten i Facebook. Jeg var også Markedssjef i UKEN, hvor jeg fikk et lite innblikk i mediebransjen. Det ga mersmak.

Har du fortsatt kontakt med medstudenter fra NHH?

På NHH har jeg fått gode venner som jeg kommer til å ha kontakt med resten av livet. Det er kanskje en klisjé, men det er det viktigste jeg tar med meg videre fra NHH. For meg er det ingen tvil om at nettverket av dyktige mennesker man kan få av å gå på NHH, ikke skal undervurderes.

Fortell om ditt sterkeste NHH-minne!

Siden jeg relativt nylig ble uteksaminert fra NHH står mange minner fortsatt veldig sterkt. Hvis jeg skal trekke frem noe må det være øyeblikket jeg under den første forestillingen av UKErevyen iWorld skjønte at dette kom til å bli en hit. Sommeren 2010 var jeg også med å ro Henley Royal Regatta på Themsen utenfor London sammen med rolaget, NHH Crew. Det var en unik opplevelse!

Har du et godt råd til NHH-studenter som skal ut i arbeidslivet?

Engasjer deg i studentforeningen. Det handler ikke bare om å kunne sette en tittel på CV-en – et verv gir deg så mye mer enn det. Du blir kjent med mennesker du ikke ellers ville blitt kjent med, du får nyttige erfaringer og konkrete eksempler du kan trekke fram i jobbintervjuer. Det handler om å opparbeide seg en trygget og en «edge», og studentforeningen er en måte å få dette på.
I tillegg er man nødt til å pushe seg selv utenfor sin egen komfortsone for å komme videre, så grip mulighetene som dukker opp. Du ender uansett opp en erfaring rikere, og det verste som skjer er at denne erfaringen forteller deg hva du ikke skal gjøre neste gang.

Hvilke nettsteder besøker du oftest?

Facebook. Av naturlige årsaker. Ellers bruker jeg en del tid på mashable.com, techcrunch.com og ted.com.

Mats Lyngstad var markedssjef i UKEN12. Her sammen med resten av UKEstyret 2012.
Mats Lyngstad var markedssjef i UKEN12. Her sammen med resten av UKEstyret 2012. Foto: Ole Jørgen Larssen

Favoritt faglitteratur?

Akkurat nå er det ComScore sine rapporter The Power of Like 1 & 2.

Og på nattbordet?

Jeg skulle ønske jeg kunne skryte på meg noe her, men i øyeblikket er en lampe og iPad det jeg kan vise til.

Hva slags karriere ville du valgt dersom du skulle valgt på nytt?

Nå er jeg helt i startfasen av min karriere og føler jeg fortsatt har mange dører åpne. Facebook er et innovativt selskap i sterk vekst, som de fleste har en relasjon til, så jeg føler meg litt "midt i smørøyet" akkurat nå og er fornøyd med valgene jeg har tatt så langt.

Og til sist: Har du lagt igjen undikken på truseloftet…?

Nei, men jeg kommer nok tilbake til NHH i ny og ne i forbindelse med UKEN, og jeg får vel følge mitt eget råd og gripe muligheten når den dukker opp!