Reeksaminert: Kaja Stene

14. februar 2014 14:02

(oppdatert: 18. juli 2016 14:07)

Reeksaminert: Kaja Stene

Kaja Stene valgte NHH fordi det gav henne mange muligheter. Og det har hun utnyttet. Så langt har 51-åringen arbeidet i blant annet i Mosambik, Bali og Paris.

personalia

  • Alder: 51
  • Sivil status: Gift, ett barn
  • Bosted: Oslo
  • Stilling: Rådgiver, Norges Idrettshøgskole
  • Uteksaminert: 1988

Hvorfor valgte du NHH?

– Siviløkonomstudiet gir mange muligheter. Jeg hadde studert jus et år, men trodde ikke at det var den veien jeg ville gå. Jeg tenkte at jeg kunne få flere typer arbeid ved å velge NHH.

Hva var din faglige fordypning?

– Økonomisk styring og internasjonal økonomi.

Hvordan var du som student?

– Jeg trivdes veldig godt på NHH og fikk mange venner som har betydd mye for meg senere. Jeg synes også at flere av fagene var spennende, men jeg var nok ikke blant dem som gjorde det aller best eller fikk de høyeste karakterene. Jeg var heller ikke en av dem med mange verv. Jeg brukte heller tiden på venner, og i Klubben.

Hvordan endte du opp der du jobber i dag?

– Jeg har hatt en variert karriere med veldig mange jobber. Og jeg har ikke endt opp i denne jobben heller. Akkurat nå har jeg et vikariat. Her får jeg bruke mye av erfaringene fra tidligere jobber. Jeg har jobbet mest med bistand og økonomistyring. Blant annet i Mosambik for Fredskorpset og Sjøkartverket. Jeg har også jobbet i Kulturdepartementet, for Eksportrådet i både Norge og Paris og for Kirkens Nødhjelp i Oslo og i Mali. Jeg vil fortsette å arbeide i skjæringspunktet mellom administrasjon og økonomi. De fleste jobber inneholder både utfordrende og mindre utfordrende oppgaver. Det er uansett spennende å bli kjent med nye fagmiljøer, og lønn er ikke det viktigste aspektet.

Har du fortsatt kontakt med medstudenter fra NHH?

– Ja, veldig mye. Jeg er med i en klubb med rundt ti tidligere NHH-studenter som møtes en gang i måneden for å slarve. Av og til tenker jeg at vennene jeg fikk er noe av det viktigste jeg har tatt med meg videre fra NHH.

Har du noen spesielt minneverdige historier fra studietiden?

– Jeg husker da jeg var i valgkomiteen, og vi fikk alle de som stilte til verv til å synge «we are the world» på valgshowet. Og så husker jeg veldig godt konserten med Rain Makers på skolen under UKEN 88.

Hva gjør du hvis du har en ledig kveld?

– Da treffer jeg gjerne venner fra studietiden eller fra ulike arbeidsplasser jeg har hatt. Jeg er også med i the Hash House Harriers –“ a drinking club for people with a running problem”. Det har vært en ypperlig måte å få venner når man flytter til andre byer , og her i Oslo er det fint å holde på en internasjonal vennekrets samtidig som man får løpt litt. Jeg traff også mannen min på Hash i Paris!

Hva leser du akkurat nå?

– «Pompei» av Robert Harris. Jeg leser mye. Hovedsakelig skjønnlitteratur, men ikke krim.

Hva ser du på TV?

– Når skrur på er det vanligvis fordi jeg har lyst å se på TV akkurat da, og da ser jeg på det som går. Jeg følger ikke med på så mange serier, men jeg har fulgt med på blant annet Downton Abbey.

Hva slags karriere ville du valgt dersom du skulle valgt på nytt?

– Jeg er egentlig veldig fornøyd med det jeg har gjort. Uten at det betyr at ikke andre ting også hadde vært spennende. Jeg kunne sikkert ha trivdes med å skrive. Jeg var jo med i Bulle, og søkte faktisk på en journalistjobb etter skolen som jeg ikke fikk. Men jeg tenker at det som har vært fint i min karriere har vært å si ja til de sjansene og tilbudene jeg har fått, og ikke gråte over dem som ikke kom.