Reeksaminert: Harald Eide-Fredriksen

12. oktober 2012 08:22

(oppdatert: 7. juli 2016 08:58)

Reeksaminert: Harald Eide-Fredriksen

I denne aller første utgaven av Reeksaminert ble Harald Eide-Fredriksen presentert. På tidspunktet intervjuet ble gjennomført var han administrerende direktør i MEC.

Foto Harald Eide-Fredriksen

Hvorfor valgte du å studere på NHH?

For min del sto det mellom BI og NHH. Valget falt på NHH fordi jeg ville reise litt vekk fra Bærum, hvor jeg er oppvokst, i tillegg til at jeg ble inspirert av å høre om det gode miljøet og de flinke foreleserne som fantes her. Det var jo litt stas med NHH!

Hva slags faglig fordypning valgte du?

Jeg valgte en blanding av økonomi og organisasjon & ledelse.

Har du utdannet deg noe videre etter NHH?


Jeg har deltatt på programmet «AFF Yngre Ledere» på Solstrand. Et veldig bra program, og utrolig nyttig for meg i forbindelse med at jeg fikk større lederansvar i MEC.

Personalia

  • Alder: 44 år
  • Stilling: Administrerende direktør i MEC (tidligere Mediaedge:CIA)
  • Uteksaminert: 1993

Fortell om karrieren din!

Etter en fantastisk tid på NHH, var det vanskelig å skulle velge karriere. Jeg hadde mange interesser, og valget ble faktisk tatt litt tilfeldig. Min første jobb var i Radio 1 i Oslo. Det var en spennende tid å jobbe med radio på – den kommersielle radiosektoren eksploderte! Deretter flyttet jeg meg til MEC, hvor jeg har hatt ulike posisjoner fram til i dag. Vi jobber med å hjelpe store og små annonsører til å forvalte reklameinvesteringene sine på best mulig måte.

Hva har utdanningen ved NHH betydd for deg i ditt valg av karriere?

Min første jobb fikk jeg gjennom nettverk og kontakter som jeg hadde etablert på NHH. Under min tid på høyskolen var jeg også PR-sjef for Uken, noe som trigget min interesse for mediebransjen og merkevarebygging.

Har du fortsatt kontakt med medstudenter fra NHH? Hva betyr dette for deg?

Både Uken-arbeid og medlemskap i Svæveru’ har betydd mye for meg – jeg holder fortsatt kontakten med menneskene herfra. De utenom-faglige aktivitetene på NHH hadde alt å si.

Fortell om ditt sterkeste NHH-minne!

Noe av det jeg husker best fra NHH er faktisk et ganske nytt minne. Vi var en gruppe som ble bedt om å arrangere et alumnitreff i Oslo i forbindelse med skolens 75-årsjubileum i fjor, og det slo meg at det er ufattelig hva en kan få til når ressurspersoner fra NHH samles på den måten. Responsen var enorm, og stemningen sto i taket da tidligere NHHere møttes på Sentrum scene i Oslo i fjor høst. Det viser at folk er glade i skolen sin og at de har hatt det fint der.

Har du et råd til NHH-studenter som skal ut i arbeidslivet?

Mange av studentene er veldig opptatt av CV og vitnemål. Jeg syns det er viktig å tenke på utdanning ved NHH som et springbrett som ikke nødvendigvis definerer akkurat hva du skal jobbe med. Min oppfordring er å tenke nøye etter hva man selv har lyst til. Det er ofte mye viktigere å finne rett person for rett jobb, enn å finne rett CV for rett jobb. Og – engasjer deg i studentforeningen!

Og til sist: Har du lagt igjen undikken på truseloftet…?

Jeg har stort sett hatt på meg kilt når jeg har vært der, så da er vel det svar godt nok på det spørsmålet…

Tekst: Hanna Sommerstad