Reeksaminert: Annar Bøhn

28. november 2013 13:54

(oppdatert: 18. juli 2016 13:56)

Reeksaminert: Annar Bøhn

Noe av det Annar Bøhn husker best fra tiden på NHH var da han ble kalt kalt inn på rektor Victor Normans kontor etter et vågalt sceneshow på en internaften. Likevel er han ikke i tvil om at han hadde valgt NHH på nytt hvis han fikk sjansen.

personalia

  • Alder: 38
  • Sivil status: Gift, to barn
  • Stilling: Head of International Operations i Wimp
  • Uteksaminert: 2001

Hvorfor valgte du NHH?

– Jeg begynte ikke rett på NHH. Etter videregående spilte jeg et år i band på folkehøyskole, før jeg dro jeg i militæret. Der tok jeg Ex. Phil., og det synes jeg var såpass spennende at jeg ga det ett år til med grunnfag i filosofi på Universitetet i Oslo før jeg søkte meg til NHH. Jeg valgte NHH fordi jeg hadde hørt mye godt både om det faglige og det sosiale.

Hva var din faglige fordypning?

– Finans.

Hadde du en favorittforeleser?

– Jeg hadde mange gode, men den jeg husker best er Tore Holmesland. Han hadde en fantastisk innlevelse og var aldri kjedelig.

Hvordan var du som student?

– Hvilke alternativer kan jeg velge mellom? Jeg tilbragte mye tid i kjelleren og var blant annet medlem av Teknisk Gruppe. Jeg var nok primært sosial, men møtte alltid grundig forberedt til eksamen.

Hvordan endte du opp der du jobber i dag?

– Jeg kommer fra det aktive eierfondet Ferd og var prosjektleder for Ferds investering i WiMP. Etter investeringen ble jeg leid ut til en operativ rolle i selskapet, en rolle jeg fremdeles har. Nå har jeg ansvar for WiMPs virksomhet utenfor Norge (det vil si i Tyskland, Polen, Sverige og Danmark).

Hva har utdanningen ved NHH betydd for deg i valg av karriere?

– Jeg følte at den ga meg stor fleksibilitet i valg av bransje og rolle. Første jobb etter NHH ble hos PA Consulting Group, som var et enda et spennede og lærerikt sted å være. I arbeidslivet har utdannelsen forblitt relevant som en verktøykasse til å angripe ulike problemstillinger med.

Har du fortsatt kontakt med medstudenter fra NHH?

– Ja, absolutt. Jeg deltar på noen mer eller mindre organiserte alumniarrangementer, og har flere private venner fra studietiden som jeg treffer så ofte en småbarnsfar kan. Ikke minst har jeg også svært god kontakt med min kone, som gikk samtidig med meg på NHH.

Har du noen spesielt minneverdige historier fra studietiden?

– En av de tingene jeg husker godt er den gangen Teknisk Gruppe ble kalt inn på rektor Victor Normans kontor etter et i overkant vågalt sceneshow på en internaften. Det er sikkert minneverdig mye på grunn av den store kontrasten til den gode stemningen som ellers hersket under min tid på NHH.

Har du et godt råd til NHH-studenter som skal ut i arbeidslivet?

– Det åpenbare: Å benytte seg aktivt av tilbudet fra Næringslivsutvalget, med bedriftspresentasjoner etc. Dersom menyen der ikke er eksotisk nok tror jeg at jeg vil anbefale å se utenfor Norge i de første årene. Det er ikke nødvendigvis godt betalt å ha et internship eller lignende utenfor de norske rammene, men det er utvilsomt mange bransjer og roller hvor dette er den raskeste veien å gå. Ut over det å finne en jobb man vil ha, så tror jeg generelt sett at veien til suksess er nysgjerrighet, ydmykhet og målrettet arbeid, hvor man tar så mye som mulig ansvar for det man leverer fra dag en.

Hva gjør du hvis du har en ledig kveld?

– Hvis ledig betyr med barnevakt så er Plan A er å spise middag med kona på restaurant. I et gressenkemannscenario vil det trolig være å treffe noen kamerater på bar, gjerne fulgt av en konsert.

Hva leser du akkurat nå?

– Hugh Howeys «Dust», som er avslutningen på en anbefalesesverdig serie som heter Wool eller Silo, avhengig av hvor man kikker. Den handler ikke om landbruk, selv om det kanskje kan virke slik. Jeg har også et parallelt lite prosjekt med å fordøye «Good Strategy, Bad Strategy» av Richard P. Rumelt for andre gang. Dersom den ikke er på pensum på NHH ennå så er det på tide. Jeg synes e-bøker er fantastisk, og har Kindle-apper installert der jeg kan for å få smuglest mest mulig.

Hva ser du på TV?

– Jeg ser TV-serier som alle andre. I det siste har det vært Broen, True Blood og Eastbound & Down.

Hva slags karriere ville du valgt dersom du skulle valgt på nytt?

– Jeg er fornøyd og kunne godt tatt en reprise. Men hvis jeg skulle begynt igjen, med den kunnskapen jeg har nå, ville jeg nok ha endt med å søke meg mer i retning av oppstartsbedrifter. Internettboblen sprakk ikke lenge etter jeg ble uteksaminert, så la oss håpe den ikke er der i dette tankeeksperimentet.