Re-eksaminert: Renate Larsen

26. mai 2016 15:24

(oppdatert: 19. juli 2016 15:25)

Re-eksaminert: Renate Larsen

Hun har jobbet i sjømatnæringen helt siden hun var ferdig på NHH i 1999. Til høsten tar hun over sjefsstolen i Norges Sjømatråd, hvor hun skal være med å vinne verden med norsk sjømat. I denne månedens re-eksaminert har vi snakket med Renate Larsen.

Foto: CF Wesenberg/Kolonihaven.

Hvorfor valgte du å studere på NHH?

Jeg bestemte meg relativt tidlig på videregående at jeg skulle bli Siviløkonom. NHH var ansett som den desidert beste og mest anerkjente skolen for den utdannelsen så valget var lett. Jeg hadde også en god lærer på videregående som var veldig tydelig på at jeg burde velge NHH.

Hva slags faglig fordypning valgte du – og hvorfor?

Jeg valgte fordypning innen strategi, organisasjon og ledelse (SOL) fordi jeg syntes det virket som den mest spennende fordypningen, og den passet meg.

Hvem var dine favorittforelesere?

Jeg likte veldig godt forelesningene til Viktor Norman.

Personalia

  • Navn: Renate Larsen
  • Alder: 41
  • Bosted: Tromsø
  • Nåværende stilling: Adm.dir i Lerøy Aurora AS, Fra høsten Adm.dir i Norges Sjømatråd
  • Startet på NHH: 1995

Hvordan var du som student?

Jeg hadde et friår mellom videregående og studiene på NHH. Det var en ganske stor overgang å bli student igjen og jeg brukte nok første året til å venne meg til den store arbeidsmengden og å finne gode arbeidsrutiner. Jeg var hyppig bruker av lesesalen og vi var en gjeng som var flink å jobbe i kollokviegrupper. Jeg tenker at jeg hadde en fin balanse mellom det å være dedikert student og det å ta del i det sosiale livet på skolen. For det sosiale var bra! Det ble noen timer i Klubben.

Hva er en av dine mest minneverdige historie fra studietiden?

Tror det må være den første tiden på NHH der vi var en gjeng på fem jenter som fant sammen og holdt sammen gjennom hele studietiden. Vi ble både en fin studiegjeng og venninnegjeng.

Kort fortalt, hvordan endte du opp i den jobben du har i dag?

DJeg har jobbet i sjømatnæringen helt siden jeg var ferdig på NHH i 1999. I studietiden fikk jeg et stipend som gjorde at jeg måtte knytte meg til en fiskeribedrift utenfor Tromsø etter endt studie. Etter det har jeg holdt meg innenfor sjømatnæringen og jobbet i Lerøy de siste 11 årene. Det er en utrolig spennende bransje som har både stor utviklingskraft og utviklingsevne. Det er en av de bærende fremtidsnæringene for Norge. Til høsten skal jeg ta fatt på jobben som administrerende direktør i Norges Sjømatråd. Jeg gleder meg enormt til å være med på å vinne verden for norsk sjømat!

Hva er de største utfordringene du står ovenfor i jobben din fremover?

Nå tar jeg fatt på ny jobb i Norges Sjømatråd fra høsten. Der er det mange spennende, og utfordrende arbeidsoppgaver jeg skal ta tak i sammen med de dyktige menneskene som jobber der i dag.

Har du noen råd til NHH-studenter som skal ut i arbeidslivet?

Se mot sjømatbransjen! Det er utrolig mange spennende jobber i en slik fremtidsrettet næring. Vi trenger at mange unge kloke hoder velger sjømatbransjen fremover.

Hva leser du, ser på og hører på?

Det blir mye nettaviser og E-aviser. Både lokal-, bransje- og næringslivs/finans-nyheter. Jeg er glad i å lese bøker, men det har dessverre vært dårlig med det i det siste. Jeg har en god bunke som er klar for sommerferien! Ellers blir det nyheter på TV og gjerne en serie fra Netflix eller Viaplay.

Hva slags karriere ville du valgt, om du skulle valgt på nytt?

Jeg ville valgt akkurat samme karriere. Jeg har hatt noen fantastisk spennende og lærerike år i Lerøy Aurora der jeg har fått være med å utvikle bedriften og skape mange arbeidsplasser i Nord- Norge. Sjømatbransjen generelt er spennende og det å nå skulle lede Norges Sjømatråd fremover er noe jeg virkelig gleder meg til.

NHH Alumni forside