Reeksaminert: Margrete Hansen

29. november 2012 10:01

(oppdatert: 11. juli 2016 10:03)

Reeksaminert: Margrete Hansen

NHH-alumna Margrete Hansen, direktør i Nettavisen, mottok denne måneden Medienettverkets pris for «Årets talent» for sin innsats som leder av en norsk mediebedrift. Les om Margretes spennende karrierevalg i ukens utgave av Reeksaminert.

Margrete Hansen
Margrete Hansen Foto: Fotofolk Ltd

 Hvorfor valgte du å studere på NHH?

Jeg hadde en fantastisk flink bedriftsøkonomilærer på videregående som gjorde at jeg fikk veldig lyst til å studere økonomi. Da var valget helt åpenbart – jeg hadde hørt masse bra om NHH.

Hva slags faglig fordypning valgte du – og hvorfor?

Jeg valgte meg fordypning i strategi, organisasjon og ledelse. Valget var litt tilfeldig, egentlig.Skulle jeg valgt om igjen, ville jeg tatt noe innen finans eller økonomisk analyse.

Favorittforeleser?

Både Victor Normann og Terje Hansen likte jeg veldig godt. Begge krevde at man satt skjerpet i forelesningssalen, samtidig som de krydret forelesningene godt med syrlige kommentarer.

Fortell om karrieren din!

Jeg startet som business controller i Aftenposten i 2002. Jeg hadde veldig lyst til å jobbe i mediebransjen etter mange år i Bulle, men ønsket å prøve meg på noe annet enn å være journalist. I Aftenposten jobbet jeg hovedsakelig med nedbemanning og kostnadskutt. Etter 3 år der hadde jeg lyst til å prøve meg på den kommersielle siden og begynte i TV2 Interaktiv som prosjektleder og forretningsutvikler for brukerbetalte tjenester og TV interaktivitet. Det var utrolig morsomt – en helt annen verden. Jeg jobbet med Idol, Skal vi Danse, mobil-TV og chatte-TV. I 2008 ble jeg økonomidirektør i Mediehuset Nettavisen og i 2012 ble jeg direktør i samme selskap. Nå har jeg ansvar for hele inntektssiden; økonomi og administrasjon. Det er en fantastisk spennende jobb!

Personalia

Alder: 34 år
Stilling: Direktør i Mediehuset Nettavisen
Uteksaminert: 2002

Hva har utdanning ved NHH betydd for deg i valg av karriere?

Utdanningen fra NHH har gitt meg en solid faglig trygghet, og ikke minst vet jeg at jeg er i stand til å lære meg nye ting forholdsvis fort.

Har du fortsatt kontakt med medstudenter fra NHH?

Mange av mine aller beste venner er fra NHH, og båndene er sterke etter mange år med fest og moro i Bergen. I tillegg er det uvurderlig å ha et stort nettverk av tidligere studievenner som det også går an å spørre om råd og diskutere faglige problemstillinger med. Og ikke minst er det hyggelig at nesten hvor jeg enn beveger seg i næringslivet, treffer jeg et kjent fjes fra kjelleren på NHH.

Fortell om ditt sterkeste NHH-minne!

Mitt sterkeste minne fra tiden på NHH må være fra tiden rett før UKEN 2000, da jeg var en del av kostymegruppa. Ikke kan jeg sy eller strikke, men jeg bidro da litt så lenge jeg fikk bruke limpistol eller stiftemaskin. Vi hadde det fantastisk trivelig både sent og tidlig i kostymegruppa og med resten av revygjengen. Jeg ble håpløst forelsket i den kjekke revysjefen og det gikk bra til slutt – i dag har vi to barn sammen!

Har du et godt råd til NHH-studenter som skal ut i arbeidslivet?

Det viktigste er at man er motivert og virkelig har lyst på jobben. I tillegg bør man ikke være redd for å bevege seg sidelengs for å få en større bredde i kompetansen sin. Det kan åpne for flere spennende jobbmuligheter enn hvis man kun søker seg oppover.

Hvilke nettsteder besøker du oftest?

www.nettavisen.no, så klart!

Favoritt faglitteratur?

Jeg leser mye trendrapporter og bransjeanalyser – ellers er det lite.

Og på nattbordet?

Der har jeg siste utgave av Costume og Verdensmestrene av Henrik Langeland.
Hva slags karriere ville du valgt dersom du skulle valgt på nytt?
Jeg er veldig fornøyd med de valgene jeg har tatt og de mulighetene jeg har fått!

Og til sist: Har du lagt igjen undikken på Truseloftet…?

Så langt har jeg ikke kommet, men det er vel ikke for sent?