Reeksaminert: Halvor Namtvedt

31. januar 2013 12:26

(oppdatert: 11. juli 2016 12:31)

Reeksaminert: Halvor Namtvedt

Ukens reeksaminerte NHH-alumnus er Halvor Namtvedt fra 1991-kullet. Som partner i Grieg Investor gir han råd til ulike stiftelser om hvordan de best bør investere pengene sine. Klikk deg inn her for å lese om Halvors fascinasjon for stiftelser og hvorfor han giftet seg med en Sangria-jente!

Halvor Namtvedt
Halvor Namtvedt Foto: Siv Dolmen

Hvorfor valgte du å studere på NHH?

For meg stod valget mellom arkitektur og økonomi, og en ettårig «tenkepause» med sosiologi grunnfag på universitetet i Bergen gjorde meg litt klokere. Jeg har ikke angret en eneste dag siden. Det har vært en innertier! Samtidig vet man jo egentlig aldri hva man har gått glipp av i alternative livsveier, så heller enn «innertier» er det vel snakk om å erkjenne valgene på en god måte.

Hva slags faglig fordypning valgte du – og hvorfor?

Jeg hadde finans og økonomisk styring, og valgte disse utfra interesser, men også fordi det kanskje er her NHH har sin komparative styrke.

Favorittforeleser?

Jeg ble alltid inspirert av Agnar Sandmo og Victor Norman – begge er engasjerte og meget dyktige forelesere som har en genuin evne til å formidle komplekse problemstillinger på en fabelaktig måte.

Har du noen utdanning i tillegg til NHH?

Jeg har bygget på siviløkonomutdannelsen med autorisert finansanalytiker (AFA) i 2007 og MBA i finans i 2009, fordi disse har jobbmessig relevans.

Fortell om karrieren din!

Jeg jobbet i Svenska Handelsbanken de første 6 årene. Deretter begynte jeg med investeringsrådgivning i Grieg Investor. Der har jeg vært de siste 12 årene. Jeg har spesialistkompetanse på stiftelser, både på anskaffelses- og anvendelsessiden.

Jeg er tilfreds med å ha valgt å jobbe med investeringsrådgivning overfor stiftelser spesielt – ikke minst på grunn av den overliggende dimensjonen som handler om å anvende midlene på en mest mulig hensiktsmessig måte til kulturelle, ideelle, humanitære og allmennyttige formål. Det er inspirerende å se hvordan noen stiftelser virkelig «treffer» formålet i vedtektene når de anvender midlene. Dette gir innhold og mening til arbeidet.

Jeg har også jobbet sju-åtte år som frivillig funksjonær på grasrotnivå under Moldejazz og sunget i operakoret i Bergen i fem år. Jazz, og musikk generelt, er en stor del av den jeg er.

Hva har utdanning ved NHH betydd for deg i valg av karriere?

Lite, men samtidig mye. Lite fordi det er din egen «drive» og interesser som skaper resultater i livet, ikke valg av utdannelsesinstitusjon. Samtidig er NHH sitt solide merkenavn alltid godt å ha i ryggen. Det gir en ekstra selvtillit, om man kan si det slik.

Personalia

  • Alder: 44
  • Stilling: Partner i Grieg Investor
  • Uteksaminert: 1994

Fortell om ditt sterkeste NHH-minne?

Jeg likte Sangria-jentene veldig godt! Jeg er faktisk gift med en av dem i dag. Henne traff jeg først etter studiene, så minnet må ha vært sterkt…!
Har du et godt råd til NHH-studenter som skal ut i arbeidslivet?
Vær tro mot deg selv og interessene dine. Den første jobben betyr ikke nødvendigvis alt, men den kan være avgjørende for deg om du ikke evner å snu i tide.

Hvilke nettsteder besøker du oftest?

www.ted.com – foredrag til inspirasjon.
www.alliancemagazine.org – et ledende magasin for filantropi og sosiale investeringer. Kjekt for å oppdatere seg på det «hotteste» innen stiftelsesverden.

Favoritt faglitteratur?

Jeg har ingen helt spesifikke favoritter, men vi leser mye faglitteratur om blant annet investeringsstrategi i Grieg Investor. Det blir noen sider hvert år. Jeg holder meg spesielt oppdatert på hva som skjer innen «impact investing», noe som har direkte relevans for stiftelser og deres investeringer.

Og på nattbordet?

Stort sett leser jeg ikke på sengen, men jeg har faktisk nettopp begynt på Daniel Kahneman sin bok «Thinking, Fast and Slow». Ja, den er lang, men tilgjengelig når du først kommer «inn» i den. Den handler om hvordan og hvorfor mennesker tar de valgene de tar.

Hva slags karriere ville du valgt dersom du skulle valgt på nytt?

Det måtte blitt å tegne hus – gjerne noe moderne som snakker med fortiden. Jeg får for øvrig utløp for noe av dette gjennom leking med Legoklosser med barna på 3 og 8 år.

Og til sist: Har du lagt igjen undiken på truseloftet…?

Niks, det har jeg ikke gjort!