NHH ikke med på FT-delrangering

NHH fra vest. Foto: Varde Media for NHH
Foto: Varde Media for NHH
Av Ingrid Aarseth Johannessen og Morten J. S. Hilt

29. september 2020 14:30

NHH ikke med på FT-delrangering

Norges Handelshøyskole er én av flere prestisjefylte utdanningsinstitusjoner som ikke er med i delrangering fra Financial Times. Årsaken er lav svarprosent på undersøkelsen som går ut til alumner som var studenter for tre år siden. Skal jobbe målrettet med å øke svarprosenten, sier rektor.

Mandag 28. september kunngjorde Financial Times årets rangering av verdens 90 beste mastergrader innen økonomi og administrasjon. NHH er ikke blant utdanningsinstitusjonene denne gang.

Årsaken til at handelshøyskolen ikke er med i delrangeringen, er lav svarprosent på spørreundersøkelsen som sendes ut til NHH-alumner tre år etter fullførte studier. Kun 13 prosent av kullet har svart på undersøkelsen og FT krever minst 20 prosent.

Delrangeringen er basert på to undersøkelser hvor den ene besvares av NHH sentralt og den andre retter seg mot alumner med spørsmål om lønns- og karriereutvikling.

SE HELE FT-RANGERINGEN HER

– Har store ambisjoner

NHH har vært en del av den anerkjente rangeringen til Financial Times siden 2005. NHH-masteren har alltid vært rangert som landets beste, sist i 2019.

– I tiden fremover vil vi jobbe målrettet med å øke svarprosenten blant våre alumner. FT-rangeringene er svært viktig for NHH, og vi synes selvfølgelig det er leit at vi ikke er med på denne delrangeringen. Vi har, som tidligere år, alltid et mål om å klatre og hevde oss blant verdens beste utdanningsinstitusjoner.

NHH har landets beste master på Financial Times-rangering

Masterutdanningen ved NHH er best i landet og på 70. plass i verden, viser ny rangering. Masterstudent Lisa Naustdal, som har spesialisert seg på finans, har allerede fått jobb i McKinsey.