20 essensielle tips til studenter

Karsten Gutterød Hauklien har vært sommervikar i DNB denne sommeren. Han har vært student i 4 år, og har to år igjen på NHH. Her er hans økonomiske tips til ferske medstudenter som ikke vil gå på en økonomisk smell.

Velkommen til Bergen

Du har kommet inn på NHH. Kanskje på første forsøk, kanskje etter noen flere. Hva skjer nå? Her har du the Bergen basics.

Dette bør du vita før du går inn i eksamenslokalet

Kvart år oppstår det saker på NHH med personar som blir tekne i juks på både obligatoriske innleveringar, heimeeksamenar og skuleeksamenar.

Fagutfordringen

Hva tenker du på når du leser ordet ’utveksling’?

Forhindra frå å ta eksamen?

Mai nærmar seg med stormskritt og med det òg høgsesongen for eksamenar.

Hvorfor revisjon?

Hva får tilsynelatende oppegående studenter til å velge bort en siviløkonom-tittel til fordel for en mastergrad fylt av merverdiavgift og IFRS?

NHH Innafor

Valg av studiested er dritviktig. Og det vet alle, spesielt dere som i disse dager søker høyere utdanning. Nettopp fordi det er så dritviktig, så har jeg skrevet et innlegg som forhåpentligvis kan være nyttig for de av dere som vurderer en økonomiutdannelse ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Mitt første semester på NHH

Det er allerede midt i mitt andre semester ved Norges Handelshøyskole (NHH), og på tide med et lite tilbakeblikk på de første månedene på studiet. Jeg har hatt det helt utrolig gøy, møtt mange nye spennende mennesker og opplevd alt det fine solfylte Bergen har å by på. Jeg har ikke kjedet meg en eneste dag.

Sveits - et stort pluss

Jeg valgte først og fremst å reise til Sveits fordi jeg ville lære mer fransk. Men, det skal også sies at tilgjengeligheten på høye fjell og vakker natur var et trekkplaster.

Åttende "første skoledag"

Jeg husker godt hvordan jeg alltid gruet meg sånn til skolestart da jeg var yngre. Selv om det bare var et nytt år på samme skole der jeg hadde et bunnsolid sikkerhetsnett av foreldre, venner og lærere. Jeg likte bare ikke forandringen. Men øvelse gjør mester, og det gir en enorm mestringsfølelse å kjenne at man takler nye omgivelser.

Rismarkland

Det var spesielt ett minne som slo meg da jeg skulle starte på et ærlig innlegg om mitt første møte med International University of Japan (IUJ). Den 20 minutters bussturen fra togstasjonen til skolen. For det er vanskelig å glemme denne lille utflukten.

Mastergrad i papir

Snedig tittel på dette blogginnlegget, tenker du trolig. Man kan da vel ikke ta noen mastergrad i papir på NHH?

Boomerang-barn

Selv om NHH kan bli ditt andre hjem i Bergen (eller første hjem, avhengig av hvor hjemmekoselig hybelen er...) er det likevel greit å få ny input innimellom. Mange studenter velger derfor å dra på utveksling en eller to ganger i løpet av studiene.

Namaskar, India!

Selv om dette blogginnlegget riktignok skrives én måned etter at jeg landet på norsk jord, føler jeg det er på sin plass å oppsummere mine siste uker i India og gi en generell vurdering av utvekslingsoppholdet mitt.

«God's own country»

Den nest siste uken i India var jeg så heldig å dele med to kompiser, Lasse og Kristian. Førstnevnte er en barndomskamerat, mens jeg ble kjent med sistnevnte på NHH. Destinasjonen var Kerala, kjent som en av Indias vakreste stater.

I India uten kontanter

Det er nå kun to uker til semesteret er ferdig og jeg har levert min siste eksamen ved IIMA. Innen den tid skal én lang rapport leveres inn i faget Social Entrepreneurship.